Snowboarderne ler av pinlig amerikansk OL-video

De norske snowboarderne rister på hodet av «The 12 days of Sochi».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Colorado (TV 2 Sporten): - Jeg så den her om dagen. Det virka som ideen var god fra starten, men det ble litt sånn; "Vi tar ikke oss selv så veldig selvhøytidelig, og bare lager en morsom video. Det blir bra jeg lover". Også klarer de å gjøre det så kleint, sier Torstein Horgmo til TV 2. 

- Ser på videoen hver kveld 

Han er ikke den eneste av de norske snowboarderne som har fått med seg videoen til den amerikanske TV-kanalen NBC, som er den offisielle rettighetshaveren til Sochi-OL i USA.  

- Vi ser på den filmen i huset nesten hver kveld, og holder på å le oss i hjel. En ting er at de hopper og danser, men så er det syngingen også. Kan de ikke i alle fall legge på autotune eller noe sånt, ler Silje Norendal. 

- Det verste er jo at vi kjenner mange av dem som er med i filmen, så det blir enda flauere å se på, sier Ståle Sandbech. 

Mange kjente utøvere

Kjente utøvere som Bodie Miller, Kikkan Randall, Ted Ligety og snowboarder Jamie Anderson er med i videoen, og Anderson fikk sjokk da hun så resultatet. 

- Uff, hvor grusom er ikke "12 days of Sochi". De sa bare at vi gjør en liten julevideo der vi snakker om Sochi. Det virket ikke som det kom til å bli så ille, men da jeg så den - å herlighet, sier Anderson TV 2 mens hun rister på hodet.  

Føler seg litt lurt

23-åringen forteller at hun og de andre snowboarderne Kelly Clark og Scotty Lago har fått mange tilbakemeldinger, og mener NBC ikke la retningslinjene for videoen klare.  

- Jeg føler de lurte utøverne inn i det. Hvis noen hadde visst hvor dumt det kom til å se ut hadde de nok ikke gjort det. De burde jo fremstille utøverne på en bra måte, ikke nærmest gjøre narr av dem. NBC, ikke bra, mener Anderson. 
Se hele musikkvideoen under

- Hadde aldri stilt opp på noe sånt

De norske snowboarderne mener amerikanerne til en viss grad måtte forstå hva de gikk med på. 

- Når du står der med en plastgitar og synger må du jo skjønne litt hvor det bærer, sier Sandbech. 

Både Norendal og Horgmo mener valget hadde vært enkelt hvis de hadde fått tilbudet om å bli med på en lignende video. 

- Jeg personlig hadde aldri stilt opp på noe sånt, slår Norendal fast. 

- Du har jo valget, det er jo bare å si nei. Jeg hadde sikkert vært han kjipe negative karen som bare hadde sagt at det her skjer ikke. Hvis jeg skulle gjort noe sånt skulle jeg i alle fall fått garantert at jeg fikk være med å regissere litt, smiler Horgmo.