LANGT UNNA TOPPFORMEN: Petter Northug skal feire julen i Alpene, i håp om å komme i form OL i februar . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANGT UNNA TOPPFORMEN: Petter Northug skal feire julen i Alpene, i håp om å komme i form OL i februar . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

TV 2-ekspert savner Northug-fremgang

Men Svein Tore Samdal er sikker på at skiesset kommer i form til Sotsji. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northugs oppkjøring til OL-sesongen har vært alt annet enn knirkefri.

PRAGELATO, ITALIA 20060224:
Landslagstrener Svein Tore Samdal i godt lynne før kvinnenes 30 km fri teknikk i OL i Torino fredag. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
PRAGELATO, ITALIA 20060224: Landslagstrener Svein Tore Samdal i godt lynne før kvinnenes 30 km fri teknikk i OL i Torino fredag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .

Sykdom har bidratt til at mosvikingen måtte utsette opptreningen mot OL. En 9. plass fra 15 kilometeren på Lillehammer er det beste mannen med to OL-gull og ni VM-gull har å vise til. 

På lørdagens 30 kilometer i Davos endte 27-åringen på 37. plass, nesten tre minutter bak vinneren, franske Maurice Manificat. I forrige uke sa landslagsledelsen at Northug enda ikke er klar for OL. Likevel er ikke TV 2s langrennsekspert bekymret. 

- Det er åpenbart ut ifra det han har prestert i år, at han ikke er kvalifisert for å gå OL nå. Men med den forventede utviklingen på det Petter skal gjøre fremover, så skal han være aktuell for alle øvelsene i OL, mener Svein Tore Samdal. 

Feirer jul i Alpene

- Det fordrer at han fortsetter prestasjonsstigningen. Jeg var litt skuffet over det Petter presterte i Davos. Der synes jeg han burde kommet lenger opp på listen for å fortsette den progresjon han hadde fra rennene før, fortsetter Samdal.

Den tidligere sjefen for de norske langrennsdamene sier til TV 2 at Northug i tiden fremover vil prioritere høydetrening. Lekene i Sotsji går i høyden, så det er viktig med tilstrekkelig antall treningstimer her for å lykkes. 

- Petter har ikke fått gjennomført det høydetreningsregmiet han hadde planlagt. Konsekvensen av det tar han når han feirer julen i Alpene. Petter gjør det som skal til for å lykkes i OL, og jeg tror han kommer til å lykkes også, sier TV 2s langrennsekspert.

PÅ PALLEN I DAVOS: Chris Jespersen gikk inn til karrierens beste plassering da han ble nummer to på 30 kilometeren i sveitiske Davos lørdag. (AP Photo/Keystone,Arno Balzarini)
PÅ PALLEN I DAVOS: Chris Jespersen gikk inn til karrierens beste plassering da han ble nummer to på 30 kilometeren i sveitiske Davos lørdag. (AP Photo/Keystone,Arno Balzarini)

Imponert av Jespersen

Men der Northug har glimtet med sitt fra fravær på pallen så langt i år, har andre stått frem. På lørdag ble Chris Jespersen nummer to i Davos, kun slått av nevnte Manificat med drøyt tre skunder. Samdal har latt seg imponere av skånevikingens prestasjoner i år.

- På distanerenn har Chris Jespersen vært der i hele året, han har gått imponerende stabilt og topper det med sin første pallplassering i Davos, sier Samdal. 

- I motsetning til tidligere er han i en stigende trend, så nå håper jeg han gjør de riktige valgene frem mot det jeg anser for å være en sikker OL-plass, sier Samdal, som spesielt tror 30-åringen kan hevde seg på 30 kilometer med skibytte og 50 kilometer fristil.