Stian Blipps eventyrlige år

Sjekk hva den unge programlederen oppnådde i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2013 har vært et svært suksessfullt år for TV 2-programlederen Stian Blipp (23).

Fra å lede «Norske Talenter» i 2012, gikk den unge programlederen videre til «Idol» som hadde premiere i januar og endte opp med finale i Oslo Spektrum foran 8000 mennesker.

– Den reisen jeg var igjennom med Idol, er det mest spennende jeg har gjort i år. Jeg har fått møte så ekstremt mange fine, flinke, sinnsyke og rare folk som jeg har blitt så glad i!  Det gjelder ikke bare de jeg har jobbet med, men mennesker som har kommet bort til meg på gaten eller andre steder og slått av en prat fordi vi på en måte kjenner hverandre, siden jeg har vært hjemme i stuen deres hver fredag i et halvår, sier Blipp til TV2.no.

På «Idol» ble Blipp kjent for sine dansetrinn når han «shaket det ut».

Det er også dette som er årsaken til årest aller merkeligste møter med fansen:

 Det er til stadighet, når mannfolk som står ved siden av meg ved pissoaren lirer av seg «Ja, nå er det vel bare å shake den ut». True story! forteller han.

 Jo, og så var det en gammel herremann som kjørte fult danseshow for meg på en restaurant til den trampende takten til hans familie som satt på bordet bak. Den var også i det underholdende hjørnet.

Det var første gang i «Idol»-historien at sesongen ble ledet av kun én programleder, og Blipp klarte jobben såpass bra at han ble stemt frem som folkets favoritt til publikumsprisen under Gullruten i mai.

– Det var helt absurd å vinne Gullruten! sier Blipp. 

Høsten 2013 tok Blipp en ny utfordring da han ble medlem av «Torsdag kveld fra Nydalen»-ensemblet sammen med Marian Saastad Ottesen, Sigrid Bonde Tusvik, John Brungot, Morten Ramm og Henrik Thodesen.

Det var i «Torsdag kveld fra Nydalen» at Blipp møtte årets nedtur:

– Å få en kjønnsløs sekser av Tor Fløysvik på min vals med Tom Erik Nilsen! Jeg trodde jeg var grasiøs som en svane, men nei, da!

– Er det noe du angrer på at du gjorde eller ikke gjorde i år?

– Jeg skulle lære meg piano! Det sto på nyttårsforsettet. Det gikk åt skogen. Satser på et mer mozartsk 2014...

I forbindelse med høstens valgkamp, ble Blipp valgt ut til å være i en kampanje som skulle få unge til å bruke stemmeretten sin. I flere videoer imiterte Stian Blipp alle partilederne.

 I november ble det kjent at Stian Blipp skal være en av reporterne under TV 2s OL-sendinger i Sotsji 2014.

Under Se og Hørs 35-årsjubileum ble Blipp kåret til «Årets best kledde mann», og i desember opptrådte han under årets Artistgalla hvor han beatbokset sammen med rapartisten Truls.

På toppen av alt dette ble det på tampen av året gjort kjent at bergenseren har funnet kjærligheten med Jasmina Iversen (26) fra Lillehammer.

– Hva har vært årets vanskeligste oppgave?

– For å være helt ærlig, så har det vært å sette av tid til familie og nære venner. Når jeg nå kom hjem til jul, hadde jeg ikke sett min mor og noen av mine søsken på et halvt år. Det er for dårlig.  Jeg har heldigvis brukt ferien på å jobbe meg opp en god buffer med plusspoeng hos la familia med kino, teaterbesøk og torskelag, så nå kan det nye året bare komme! sier han.

– Og apropos det nye året... Hvordan blir 2014 for deg?

– 2014 blir et år for historiebøkene, det kjenner jeg på gikten. Jeg skal jo forhåpentligvis gjøre 2x OL dette året. OL og IDOL. De to ikrydret noen andre hemmelige prosjekter tror jeg skal lage et deilig gourmetmåltid av renspikket gøy det kommende året. Så håper jeg bare at de bra folka som følger med på det jeg gjør, fortsetter å gjøre det videre. Deres oppbacking har vært uvurderlig i 2013, sier han.

Jeg vil ønske alle et godt nyttår og takke for det gamle! sier Stian Blipp.