Slik lager du gourmet-soppsaus<br class="">

Kokk Sebastian Myhre viser deg hvordan.<br>

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
<p class="active">I semifinalen av «Kokkenes kamp» er det en soppsaus som til slutt avgjør hvilke to toppkokker som til slutt får de gjeve plassene i finalen.</p> <p class="active">I videoen ovenfor viser kokk Sebastian Myhre (30) deg hvordan du steg for steg lager en deilig, hjemmelaget soppsaus med fersk sopp, sjallottløk og fløte. Få oppskriften hans nedenfor.</p> <h2 class="active">Soppsaus:</h2> <p class="active"><em>Til 4 personer.</em></p> <p class="active"><strong>Dette trenger du:</strong></p> <p class="active">200 g sopp, gjerne litt kantarell eller steinsopp hvis dette er tilgjengelig<br>1 liten sjalottløk finhakket<br>1 fedd hvitløk hakket grovt<br>½ dl soyasaus<br>2 dl hvitvin<br>3 dl kyllingkraft<br>5 dl fløte<br>3 kvist timian<br>1 stk laubær<br>1 ts smør<br>Salt/pepper<br>Finsnittet gressløk</p> <p class="active"><strong>Slik går du fram:</strong></p> <p class="active">Fres sjalottløk, hvitløk og sopp i nøytral olje til det har fått en gylden farge.</p> <p class="active">Slå på soyasausen, og reduser til halvparten.</p> <p class="active">Tilsett hvitvinen og kok til ca halvparten.</p> <p class="active">Tilsett kraft, fløte, laubær og timian, og kok ned til passe konsistens.</p> <p class="active">&nbsp;Bruk stavmixer eller blender for å kjøre sausen til en slett saus. Sil den over i en annen kjele, og smakes til med smør, salt og pepper.</p> <p class="active">&nbsp;Tilsett gjerne litt deilige biter med sopp og finsnittet gressløk ved servering.</p> <p class="active">&nbsp;Tips #1: Gjør sausen noe lettere ved å server den som et skum istedet. Gjør dette ved å bruke stavmixer.</p> <p class="active">&nbsp;Tips #2: Dette kan gjøre som en fantastisk godt hurtigsaus. Dette gjøres ved å droppe hvitvin og kyllingkraft. Da er den laget på et lite blunk, og er veldig anvendelig.</p> <p class="active"><strong>Se også:</strong></p> <p class="active"><strong>Matskolen – slik steker du den perfekte biff:</strong></p> <p class="active"><strong>Matskolen – lag deilig bearnaisesaus fra scratch:</strong></p> <p class="active"><strong>Maskolen – slik lager du hjemmelaget ravioli: </strong></p> <p class="active"><strong>Matskolen – oppskrift på hjemmelagde fiskekaker: </strong></p> <p class="active"><strong>Matskolen – slik flår du rype:</strong></p>