Overgrepssiktet 19-åring benekter to av forholdene

Siktet for overgrep på minst åtte jenter, helt ned i 12-årsalderen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 19 år gamle mannen fra Gudbrandsdalen som er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på flere mindreårige jenter, benekter to av forholdene.

Mannens forsvarer, advokat Kåre Lund, sier det er behov for flere avhør i den ene saken, mens i den andre mener han det er klart at 19-åringen ikke er skyldig.

– Han mener bestemt at han ikke er skyldig i to av forholdene, sier Lund til NRK.

Politiet mener mannen har forgrepet seg seksuelt på minst åtte jenter under 16 år, den yngste av dem bare tolv år gammel. I tillegg er mannen også siktet for å ha oppbevart både nakenbilder og filmer på datamaskinen sin av minst 20 mindreårige jenter.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har tidligere fortalt NTB at den siktede har erkjent de fleste av forholdene han er siktet for. Ringvik mener siktelsen mot 19-åringen kommer til å bli utvidet etter ytterligere etterforskning av saken, og han tror det finnes flere ofre som politiet fortsatt ikke vet hvem er. Flere av de unge jentene som har vært inne til avhør, har ikke visst at de er blitt filmet og fotografert av 19-åringen.

Strafferammen etter siktelsen er ti års fengsel og minimum tre år. (©NTB)