– Som om Rosenborg skulle spilt i Premier League

Vålerenga er ett skritt nærmere KHL-drømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordal (TV 2): Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær var i forrige uke på besøk i St. Petersburg, og etter møter med toppsjefene i KHL mener han at det er realistisk at vi får et norsk lag i verdens nest største hockeyliga.

-  Vi hadde møte med Alexander Medvedev (KHL-sjef, red.anm.) og flere andre representanter fra KHL. Nå er vi kommer så langt at vi mest sannsynlig får en invitasjon til å være med i KHL allerede fra neste sesong, sier Kjær til TV 2 under mandagens Vålerenga-trening på Jordal.

Mye som mangler

Både nye spillere, et sportslig og administrativt apparat, sponsorer og ikke minst en bedre arena enn falleferdige Jordal Amfi må på plass for å realisere drømmen.

- Det er et av de store punktene, selvsagt, men det vil jo få fortgang i det å få bygget en ny arena her eller et annet sted i Oslo.

 - Hvem skal betale for det?

- Det får vi se på, det er ting vi får se underveis.

- Men en ny arena vil ikke stå klar til høsten 2014?

- Det er sant. Hvis dette skal gå så er vi avhengig av en dispensasjon fra KHL inntil videre, svarer Kjær – før han forklarer:

- Det gjenstår masse organisatorisk, litt i forhold til arena og selvsagt økonomi, litt med norsk hockey og ishockeyforbundet i tillegg, så det er fire punkter vi må gjennom - men alt lar seg gjøre. Den største utfordringen er hvordan vi skal organisere et Vålerenga i KHL, oppsummerer direktøren - som per i dag jobber i tospann med Anders Åsle som Oslo-klubbens eneste administrativt ansatte.

Møtes med forundring

Planen er at Vålerenga skal ha ett lag i Russland og ett i Norge.

- Ja, selvsagt. Vålerenga skal spille i Get-ligaen for evig og alltid, helt til vi rykker ned. Det her er snakk om å ha et norsk lag spillende i en internasjonal liga. Vi skylder oss sjøl og norsk hockey at vi ser på mulighetene og faktisk forhandler oss fram til en mulighet. Så får vi se om vi sier ja eller nei når kontrakten ligger på bordet, forklarer Kjær.

 Rivalene i Get-ligaen stusser over at planene eventuelt skal realiseres allerede fra 2014/15-sesongen.

 - Det høres ut som om det kommer veldig brått på. Jeg tror det er en del ting som må jobbes med før du tar det skrittet der, mener Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen.

 - Vålerenga har ikke mange folk på kampene sine, syns jeg. De har knapt nok en hall å spille i. De tingene der tror jeg er viktige. Hvor interessert er folk i å komme og se et KHL-lag som antakeligvis kommer til å få en del stryk? Hvor publikumsvennlig kan det bli? Men det er spennende om et norsk lag tør å hoppe uti det, sier Thoresen til TV 2.

 Beholde profilene

Også motstanderen i Get-ligaen mandag kveld, Lørenskog, møter nyheten med en viss skepsis.

 - For VIFs del er det sikkert veldig, veldig fint, men det er viktig at vi også får beholdt profiler i GET-ligaen også, sier administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen.

- Jeg håper at Vålerenga har tatt de vurderingene de må for å få det til, og om Jan Tore Kjær sier det er realistisk, så er det sikkert det, mener han. 

- Vil ikke dette undergrave posisjonen Get-ligaen, Kjær?

- Det tror jeg ikke. At vi får et flaggskip som spiller i en internasjonal liga tror jeg vil være positivt. Det er ting vi må diskutere gjennom ordentlig, men det er verdens nest største hockeyliga vi snakker om.

- Det er som om Rosenborg skulle få sjansen til å spille i Bundesliga, Premier League eller La Liga. Du skylder deg sjøl å dra å sjekke muligheten, konstaterer Kjær.