I DEBATT: Navarsete får særlig kritikk for sin opptreden i debatter på TV. Her sammen med Jens Stoltenberg (Ap) under partilederdebatt på TV 2.. Foto: Scanpix
I DEBATT: Navarsete får særlig kritikk for sin opptreden i debatter på TV. Her sammen med Jens Stoltenberg (Ap) under partilederdebatt på TV 2.. Foto: Scanpix

Fire av ti Sp-politikere hudfletter Navarsete

Og dette får hun ekstra kraftig kritikk for i den interne rapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiets «havarirapport» etter Stortingsvalget i høst, er etter det TV 2 kjenner til, så godt som ferdig. 

Den interne evalueringsrapporten som tidligere har blitt omtalt som ærlig og med flengende kritikk av partileder Liv Signe Navarsete, leveres trolig til partiets sentralstyre i morgen.

Misnøye

TV 2 kan i kveld avsløre at 37,7 prosent av Sp-politikerne mener Navarsete gjorde en dårlig jobb i valgkampen.

Partileder Navarsete får særlig hard kritikk for måten hun profilerte partiet i TV-debattene og i riksmedia.

Bare 27,5 prosent er fornøyde med partiledererens innsats.

TV 2 kjenner til innholdet i rapporten. Spørsmålet som er stilt til rundt 450 aktører er: "Hva er din vurdering av Senterpartiets sentrale medieprofil og gjennomslag i denne valgkampen?" Ifølge kilder med kjennskap til evalueringsarbeidet og bakgrunnsmaterialet, handler dette om jobben den sentrale ledelsen - med Navarsete i spissen - gjorde under valgkampen. I kommentarene til spørsmålet kommer det frem at mange er misfornøyde med partilederens innsats: 

"Senterpartiet hadde et for lite samordnet og klart budskap, Senterpartiet var for lite synlige i nasjonale medier og mange mener partiets innsats i TV-debattene ikke var god nok," heter det i rapporten.

Ikke stolte

Rundt 450 partilag og enkeltpersoner i partiet er involvert i den interne evalueringen etter at Senterpartiet gjorde et historisk dårlig valg tidligere i høst.

Følg partienes utvikling i vårt partibarometer

I kommentarene fra lokallag og fylkeslag, kommer det frem at flere Sp-politikere ikke kunne føle seg stolte da de så på TV-debattene, fordi lederen fremsto utrygg og nervøs og derfor ikke klarte å legge frem partiets politikk på en god måte. 

Rapporten, som kan bli behandlet i Senterpartiets sentralstyre allerede onsdag denne uken, beskriver også en fullstendig mangel på tillit innad i ledertrioen.

Kritiserer også Borten Moe

Nestleder Ola Borten Moe slipper ifølge VG, heller ikke unna kritikken fra partifellene.

Nestleder Trygve Slagsvold Vedum skal overfor evalueringsutvalget ha beskrevet tillitsforholdet i partiets arbeidsutvalg, som består av ham selv, Navarsete og Borten Moe, som lavt og sagt at Navarsetes autoritet systematisk har blitt bygget ned. Han skal også ha beskrevet hvordan forholdet mellom hans to kolleger i partiledelsen gradvis ble dårligere i løpet av 2012.