FAVORITTENE: Michael Laudrup og Fabio Capello er tidlige favoritter til å erstatte André Villas-Boas i Tottenham. (Montasje: NTB scanpix)
FAVORITTENE: Michael Laudrup og Fabio Capello er tidlige favoritter til å erstatte André Villas-Boas i Tottenham. (Montasje: NTB scanpix)

Dette er favorittene til Tottenham-jobben

Blir det en danske som erstatter portugiseren på White Hart Lane?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Tottenham-ledelsen ikke kunne leve med 0-5-tapet hjemme for Liverpool, og André Villas-Boas fikk sparken i Tottenham.

Nå florerer ryktene om hvem som kan overta i sjefsstolen, og blant de heteste navnene på ryktebørsen er en danske.
Michael Laudrup kan nå få sjansen etter å ha gjort en god jobb i Swansea, som han ledet til ligacuptriumf forrige sesong. Ekstra Bladet hevder at interessen for Laudrup er konkret fra Tottenhams side.

Det vil imidlertid koste rundt 100 millioner kroner å kjøpe fri dansken fra Swansea, og han har lovet Swansea-fansen at han kommer til å bli værende ut sesongen.

En annen tidlig favoritt er Fabio Capello, som tidligere har jobbet sammen med Tottenhams sportsdirektør Franco Baldini.
Men det blir neppe billig å lokke ham fra Russland-jobben, ettersom Capello har ledet det russiske landslaget til Brasil-VM. Ryktene om at han skjøt imidlertid fart da han var tilstede på søndagens kamp mot Liverpool.

Både Capello og Laudrup listes opp av Mirror, som har tatt en titt på de ti heteste kandidatene til å overta. De lister også opp Jürgen Klinsmann, Mauricio Pochettino, Rudi Garcia, Glenn Hoddle, Tim Sherwood, Luis Enrique, Frank de Boer og Guus Hiddink.

Alle de er nok ikke særlig aktuelle, det må for eksempel regnes som usannsynlig at Rudi Garcia forlater Roma etter å ha fått en knallstart siden han overtok ansvaret for Serie A-klubben i sommer.

Det er også de som mener at Tottenham ikke burde sparket portugiseren.

- Villas-Boas sparket også…. er managersparking-sesongen begynt… Managere får ikke noe tid på seg nå for tiden. Bruk over 100 millioner pund og se en annen overta, skriver Rio Ferdinand på Twitter.

- AVB har vært uheldig ettersom hans mest lovende signering stort sett har vært skadet… Eriksen, fortsetter Ferdinand.