TIL TOPPS: Jon Ludvig Hammer (t.v.) feiret VM-seier med Magnus Carlsen i november. I helgen kunne han selv heve eget trofé. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TIL TOPPS: Jon Ludvig Hammer (t.v.) feiret VM-seier med Magnus Carlsen i november. I helgen kunne han selv heve eget trofé. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Carlsen-medhjelper til topps i London-turnering

Jon Ludvig Hammer i storform før OL i Tromsø neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stormester Jon Ludvig Hammer markerte seg som en av Magnus Carlsens viktigste medhjelpere under VM i India i november.

I helgen kunne Norges tredje beste sjakkspiller, som også er en nær barndomsvenn av Carlsen, selv smile. Med søndagens seier over indiske Abhijeet Gupta gikk Hammer nemlig helt til topps i turneringen London Chess Classic.

Premien på drøyt 20.000 norske kroner er kanskje ikke på Carlsen-nivå, men triumfen lover godt for Norge. Sjakk-OL arrangeres i Tromsø i august neste år. Der er både Carlsen og Hammer med på laget.

Les også: Millionene renner inn for Magnus Carlsen

Med seks seire og tre remis endte Hammer med 7,5 av 9 mulige i turneringen. Ratingprestasjonen i turneringen på 2728 var i tillegg eksepsjonelt bra mot «normalen» på 2612.

 – Siden jeg var rangert som nummer åtte, er dette et kjemperesultat for meg. Jeg er strålende fornøyd.  Målet er å ta tilbake plassen som nummer to i Norge, som Simen Agdestein har fått låne i noen måneder, i løpet av romjulen, sier Hammer.

Den norske stormesteren tror nettopp rollen som Carlsen-medhjelper har hjulpet ham til å bli en bedre sjakkspiller.

– Det virker som om at det å jobbe tett på Magnus har væt nyttig for meg. I august blir det sjakkolympiade og med Magnus, Simen og meg i toppform, blir det Norges desidert sterkeste lag noensinne, sier Hammer selvsikkert.