KJEMPER OM REKORDSUM: Anders Bardal, Gregor Schlierenzaue og de andre hoppstjernene kjemper om store summer under hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KJEMPER OM REKORDSUM: Anders Bardal, Gregor Schlierenzaue og de andre hoppstjernene kjemper om store summer under hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hopperne skal kjempe om 2,2 millioner kroner

Rekordsum skal deles ut under hoppuka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når hoppuka går av stabelen vil den være mer lukrativ enn noen gang, om man ser på prispengene som skal deles ut.
nettsidene til Det internasjonale skiforbundet meldes det om rekordhøye prispenger. Totalt skal det deles ut rundt 315 000 sveitserfranc.

Det tilsvarer omtrent 2,2 millioner kroner, som skal deles ut i løpet av rennene som går av stabelen fra 28. desember til 6. januar.

Vil gjøre kvaliken mer attraktiv

Nytt av året er at det deles ut prispenger til den som vinner kvaliken dagen før konkurransene går av stabelen. 17 000 kroner får kvalikvinneren.

- Ved å belønne vinneren ønsker vi å gjøre kvalifiseringen mer attraktiv og gjøre det mer underholdende for fansen. Det forsterker hoppuka som en helhet, sier hoppukepresident Alfons Schranz.

Håpet er at de forhåndkvalifiserte hopperne nå skal delta også i kvaliken, ettersom det gjøres mer lukrativt. Håpet er at de forhåndkvalifiserte stjernene ikke skal stå over kvaliken av taktiske årsaker.

- Forhåpentligvis vil de ekstra prispengene gi alle favorittene motivasjon til å ta del i kvalifiseringen, sier hoppukas generalsekretær Stefan Huber.

Jackpot

Det er nemlig lagt opp til en jackpot-regel, som sier at prispengene for kvalifiseringen kun vil bli delt ut dersom kvalikrunden teller og alle de ti forhåndskvalifiserte deltar.

Dersom juryen må stanse kvaliken før de forhåndskvalifiserte har hoppet grunnet dårlig vær eller andre ting, så går de 17 000 kronene inn i en jackpot som skal deles ut i den neste kvalifiseringen.

Sammenlagtvinneren vil få ekstra prispenger. 170 000 kroner er satt av til hoppukevinneren, noe som selvsagt kommer i tillegg til prispengene som deles ut i de forskjellige rennene.

I tillegg får vinneren «golden eagle-trofeet» som ble delt ut for første gang da Gregor Schlierenzauer vant i fjor.
Den østerrikske hoppstjernen kan gjøre det ingen tidligere har klart, nemlig å hoppe etter Wirkola. Nordmannen er den eneste som har vunnet hoppuka tre ganger på rad, men dersom Schlierenzauer vinner årets utgave kopierer han den bragden.

GOLDEN EAGLE: Dersom Gregor Schlierenzauer vinner trofeet igjen denne sesongen skriver han hopphistorie ved å tangere Bjørn Wirkola. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
GOLDEN EAGLE: Dersom Gregor Schlierenzauer vinner trofeet igjen denne sesongen skriver han hopphistorie ved å tangere Bjørn Wirkola. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN