FAVORITTMANAGER: John Carew har hatt mange managere opp gjennom karrieren. Nå har han rangert hvem som er hans favoritt.
FAVORITTMANAGER: John Carew har hatt mange managere opp gjennom karrieren. Nå har han rangert hvem som er hans favoritt.

Dette er John Carews favorittmanager

Hverken Gérard Houllier, Rafa Benitez eller Fabio Capello når opp på toppen av listen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Carew er en av de mest suksessrike norske fotballspillerne, som har prøvd lykken i Europa. Totalt har den høyreiste 34-åringen spilt for ni klubber siden han forlot Lørenskog i 1997. 

Syv av disse klubbene er utenlandske. Det betyr at han også har hatt mange managere opp gjennom karrieren. Noen av disse er mer kjente enn andre, som nåværende Napoli-trener, Rafael Benitez, tidligere landslagssjef for England, Fabio Capello, tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier, og Viscente Del Bosque, som har vunnet VM og EM med Spania.

Se Carew rangere managerne han har hatt i videovinduet lenger nede i artikkelen.

KJEMPEKAR: John Carew synes Tony Pulis er en kjempekar, men mener han kan lite om fotball. (AP Photo/Scott Heppell)
KJEMPEKAR: John Carew synes Tony Pulis er en kjempekar, men mener han kan lite om fotball. (AP Photo/Scott Heppell)

– Riv ruskende gal
Tony Pulis, manageren 34-åringen spilte under i Stoke i 2011, er langt fra en av favorittene.

– Jeg ville nok rangert han nederst. Jeg synes han er en kjempekar, men fotballfaglig er det veldig lite der, sa han på FotballXtra England.

– Du ville ikke sagt det til han, skyter Trevor Morley inn. – Jeg har spilt mot han, og han var riv ruskende gal.

Rett over Pulis kommer Sam Allardyce, som han spilte under på tampen av karrieren i West Ham.

– Jeg synes ikke han er noe fotballfaglig geni han heller, men han er en typisk engelsk manager, som fokuserer på styrkene i laget. Han liker å ha en stor, sterk spiss, og å slå lange baller, noe som er typisk engelsk, forteller han.

FAVORITTEN: John Carew mener Nils Arne Eggen er den beste manageren han har hatt. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
FAVORITTEN: John Carew mener Nils Arne Eggen er den beste manageren han har hatt. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Nordmann på topp
Selv om Benitez har vunnet Mesterligaen og del Bosque er regjerende europa- og verdensmester, når ingen opp på toppen av rangeringslisten til Carew. 

– Den beste manageren jeg har hatt er Nils Arne Eggen, avslører han. 34-åringen tilbragte kun ett år i Rosenborg mellom 1999 og 2000, men det er ingen tvil om at Eggen gjorde et kraftig inntrykk.

– Når du når kvartfinalen i Mesterligaen med et lag bestående av fem-seks-syv trøndere i startoppstillingen, så vil hverken en Capello, Martin O'Neill eller Benitez klare å gjøre det etter han. 

– Det å få spillerne til å forstå budskapet er Nils Arne best på. Det er ingen som er like flinke og kan så mye om fotball som han. Han er den som jeg har latt meg imponere mest av, uten tvil. 

Eggen ikke imponert
Dette er ros Eggen setter stor pris på, selv om han ikke er helt imponert over å bli rangert over Capello og del Bosque.

– Vi har jo møtt dem, og vi slo jo Real Madrid med del Bosque som manager, ler han.

– Men det er jo veldig hyggelig at John syns det. 

Gjensidig respekt
Carew vektlegger at det var spesielt lagbygging han lærte mye om under Eggen.

– Han fokuserte på alle spillernes styrker og fikk det beste ut av hver enkelt. Kunsten er å få spillerne til å gjøre det du vil at de skal gjøre. Det er mange trenere som kan mye, men ikke klarer å få spillerne til å forstå og tro på budskapet.  

– Vi hadde et postulat i Rosenborg om at de som er gode fra før kan bli enda bedre. Vi prøvde å få fram godfoten til spillerne, forteller han.

Og respekten er gjensidig.

– John var en meget moden ung mann da han kom til Rosenborg. Han var veldig lett å komponere inn i den årgangen og var en av de viktige brikkene i lagmønsteret Rosenborg representerte. Han dro selvsagt altfor tidlig til Valencia, smiler han.