KYSS TIL BESVÆR: Nina De Chiffre klinte til, men er nå anmeldt for trakassering av politimannen Salvatore Piccione i november. Foto: AFP
KYSS TIL BESVÆR: Nina De Chiffre klinte til, men er nå anmeldt for trakassering av politimannen Salvatore Piccione i november. Foto: AFP

«Kysset» politimann -  anmeldt for sex-trakassering

Italienske Nina De Chiffre (20) ble hyllet i sosiale medier etter protest-kysset. Nå risikerer hun straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun tok grep om en politimann og klinte såpass til at bildet av henne spredde seg i både sosiale medier og en rekke nyhetsmedier.

Anledningen var en demonstrasjon mot hurtigtog i Torino i Italia, og Nina De Chiffre ble hyllet som et symbol på at det går an å demonstrere på fredelig vis.

– Jeg ville gjøre narr av dem, og jeg vil si at vi gjorde suksess, sa De Chiffre til La Stampa etter aksjonen.

Politiets fagforening tok da også kyssingen som en fornærmelse.

Franco Maccari, leder i politi-unionen COISP, sier til avisen La Republicca at hendelsen er anmeldt:

– Vi beskylder demonstranten for seksuell vold og for å ha fornærmet en offentlig tjenestemann, sier Maccari ifølge The Independent.

– Respektløst

Maccari stiller den kvinnelige studentens handlinger opp mot hva som ville skjedd dersom en mann hadde gjort det samme.

– Hvis politimannen hadde kysset henne, ville tredje verdenskrig brutt ut. Eller hva hvis han hadde kløpet henne bak? Hun hadde blitt rasende. Så, når hun gjør slikt med en mann i tjeneste, skulle det blitt tolerert?

Ifølge The Independent hadde ikke Nina De Chiffre bare kysset politimannen på hjelmens visir, hun skal også ha slikket seg på fingrene før hun tok ham på munnen.

– Et kyss er en positiv ting, men i denne konteksten, mellom disse to personene, var det bare respektløst, legger fagforeningslederen til.

Politimannen selv virker ikke å ta hendelsen like tungt, skal man tro den italienske avisen The Local.

– Når jeg har på meg uniformen representerer jeg politiet og jeg har plikt til å ikke reagere på provokasjoner, sier Salvatore Piccione.

– Det viktigste er til slutt at demonstrasjonen ble gjennomført uten forstyrrelser, legger den forulempede politimannen til.