Jarle Nakken (45) er TV-utdannet fra USA og har jobbet med TV-produksjon i 20 år. Han har en svært allsidig bakgrunn som regissør, billedprodusent, produsent, executive produsent og prosjektleder i TVNorge. De siste fem årene har Nakken vært programsjef i SBS Discovery.

Nakken blir programdirektør i TV 2 og skal rapportere til nyansatt direktør Trond Kvernstrøm.

- Vi har lenge ønsket å få både Jarle Nakken og Nina Lorgen Flemmen til TV 2, og det er svært gledelig å kunne styrke laget med to av de flinkeste i faget. Vi er nå meget godt rustet til den stadig tøffere konkurransen i vår bransje, og det skal bli noen veldig festlige år framover. Vi har alvorlige ambisjoner på alle plattformer og dette er bare starten. Vi har flere spennende ting på gang i månedene som kommer, sier Jan Ove Årsæther, fungerende sjefredaktør i TV 2.

Jarle Nakken gleder seg til å bli kjent med alle i TV 2 og til å ta fatt på et nytt og spennende oppdrag.

- TV 2 er som Norges største kommersielle kanal en veldig spennende mediebedrift, og jeg er glad for å kunne bidra til å utvikle kanalen videre. Samtidig er det selvsagt trist å forlate alle de fantastiske medarbeiderne i TVNorge. Jeg har vært med på å bygge opp TVNorge og har hatt en fantastisk reise, sier Nakken.

Jarle Nakken har hatt ansvaret for alle norske produksjoner både på hovedkanalen og nisjekanalene FEM og MAX. Han har også sittet i redaktørgruppen for programporteføljen til hele SBS Discovery.

- Jeg forlater nå en organisasjon i toppform og som er inne i sin niende sesong med vekst. Det føles riktig å ta fatt på nye oppgaver, og etter fem år som programsjef ønsker jeg nye faglige utfordringer, sier Jarle Nakken.

TV 2s nye direktør Trond Kvernstrøm kjenner han godt.

- Jeg har kjent og jobbet med Trond Kvernstrøm i mange år. Nå gleder jeg meg til å jobbe enda tettere sammen med en av Norges flinkeste programskapere og ledere i TV-bransjen, kommenterer Nakken.

Nina Lorgen Flemmen (48) jobber i dag som programsjef for innkjøp i SBS Discovery med ansvar for alle gruppens kanaler. Hun har jobbet i TVNorge siden 2000 og har et omfattende kontaktnett i TV-bransjen. Lorgen Flemmen kommer til å få en sentral rolle i videreutviklingen av TV 2 sine tilleggskanaler.

- Jeg har ønsket å få Nina på laget i lang tid og vi er svært glade for at hun nå har valgt å komme over til oss. Hun kommer til å styrke kanalteamet, med spesielt ansvar for tilleggskanalene TV 2 Bliss og TV 2 Zebra, forteller Nils Ketil Andresen.

Nina Lorgen Flemmen har også TV-utdannelse fra USA og har blant annet bakgrunn som produksjonsleder for Hallvard Flatland under hele Casino-perioden. Hun har siden 2007 hatt ansvar for oppstart og ledelse av kanalen FEM, i tillegg til å sitte i redaktørgruppen for hele programporteføljen til SBS Discovery.

- Etter en fantastisk reise hos TVNorge og SBS Discovery, er det på tide å flytte på seg og få nye utfordringer. Jeg har jobbet med verdens beste kollegaer og med to inspirerende og dyktige sjefer i både i programdirektør Eivind Landsverk og administrerende direktør Harald Strømme. Vi har hatt en formidabel vekst og jeg er stolt av resultatene jeg har levert både på skjermen og på bunnlinjen. Nå gleder jeg meg til å jobbe med både Trond Kvernstrøm og Nils Ketil Andresen og håper å kunne bidra med min kunnskap og erfaring. Jeg er motivert og gleder meg til kjent med nye kollegaer i TV2, sier hun.

Det er ennå ikke avklart når Nakken og Flemmen starter i TV 2.