HADDE HÅP: Familien til Yalda risikerer å bli splittet dersom de sendes ut av Norge. Foto: TV 2
HADDE HÅP: Familien til Yalda risikerer å bli splittet dersom de sendes ut av Norge. Foto: TV 2

UNE anker Yalda-dommen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utlendingsnemnda (UNE) anker dommen fra Oslo tingrett i Yalda-saken. Tingretten mente nemndas avslag på opphold var ugyldig.

– UNE kommer til å anke av grunner som handler om mer enn denne enkeltsaken. Det handler om våre beslutningstakeres rett og plikt til å gjøre skjønnsmessige avveininger og hva som da kan regnes som tungtveiende innvandringsregulerende hensyn, sier direktør Ingunn-Sofie Aursnes i UNE til NTB.

Oslo tingrett mente 4. desember i år at avslaget på søknad om opphold fra familien til 11 år gamle Yalda Bahadori var ugyldig og brøt FNs barnekonvensjon.

UNE er uenig i dette.

– Deler av tingrettens dom er feil juss som ikke bør bli stående. Betydningen av å operere med ulike identiteter overfor ulike lands utlendingsmyndigheter bagatelliseres, men det er ingen bagatell å oppgi ulike identiteter i ulike land, sier Aursnes.

Familien kom til Norge i 2005, men fikk avslag på søknaden om opphold på humanitært grunnlag. Faren er fra Afghanistan og moren er fra Moldova. Familien risikerer derfor å bli splittet om de sendes ut av landet. (©NTB)