ETTERFORSKNING: Politiet på Hamar har startet etterforskning etter en mulig voldtekt i Løten. FOTO: HARALD JACOBSEN / TV 2
ETTERFORSKNING: Politiet på Hamar har startet etterforskning etter en mulig voldtekt i Løten. FOTO: HARALD JACOBSEN / TV 2

Etterforsker voldtekt på partifest

Politiet etterforsker mulig voldtekt på jubileumsfest i Løten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn er siktet for å ha voldtatt en kvinne på en Frp-fest  på Løten i Hedmark natt til lørdag.

Kvinnen er medlem i Fremskrittspartiet. Også de to siktede er medlemmer i partiet.

Rykket ut til fest

Rune Otterstad Hamar politidistrikt
Rune Otterstad Hamar politidistrikt

– Politiet fikk melding om en voldtekt natt til lørdag og reiste til stedet. Derfra ble det brakt inn to personer til politistasjonen, sier kriminalsjef Rune Otterstad ved Hedmark politidistrikt.

De to ble avhørt og er siktet for voldtekt.

Fylkeslederen bekrefter ovenfor TV 2 at saken er anmeldt til politiet. 

– Organisasjonsutvalget i partiet er varslet om saken. Det er veldig trist. Saken er i de beste hender hos politiet, sier fylkeslederen til TV 2. 

De to siktede ble løslatt etter avhør, skriver Hamar Arbeiderblad. Kriminalsjefen sier etterforskningen er helt i startfasen.

– Vi fortsetter med taktisk og teknisk etterforskning.  Det vil si at vi avhører personer og vi undersøker åstedet, sier Otterstad til TV 2.

– Vond belastning

Emil Tømmerdal Norby er oppnevnt som bistandsadvokat for kvinnen.    

 – Jeg har hatt en samtale med min klient og for henne er selvfølgelig det som har skjedd en vond belastning.  Utover dette ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer i en så tidlig fase av saken, sier han til TV2.

Saken oppdateres.