DET SISTE BILDET: Andre Villas-Boas er ferdig - også som Tottenham-manager. Møtet med Brendan Rodgers' Liverpool ble hans siste som Premier League-manager i denne omgang.
DET SISTE BILDET: Andre Villas-Boas er ferdig - også som Tottenham-manager. Møtet med Brendan Rodgers' Liverpool ble hans siste som Premier League-manager i denne omgang.

Tottenham sparker Villas-Boas

Klubben bekrefter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

André Villas-Boas (36) har ledet sin siste Premier League-kamp for denne gang.

Tottenham bekrefter sparkingen av portugiseren på sine hjemmesider mandag.

Fjerningen kommer dagen etter det smertefulle 0-5-tapet for Liverpool.

– Klubben kan bekrefte at en avtale er på plass med sjefstrener André Villas-Boas om å terminere kontrakten. Avgjørelsen var emstemmig for alle parter, skriver klubben i pressemeldingen.

– Klubben ønsker Andre alt vel for fremtiden. Vi vil komme tilbake med en ny offentliggjøring når tiden er rett, skriver klubben videre.

– Feilaktig
TV 2 Sporten-kommentator Kasper Wikestad tror marginer felte Villas-Boas ved sjefsroret i Nord-London.

– Det er snakk om marginer her. De klarte fjerdeplassen i Premier League, men så haltet Chelsea seg til finaleseier. Så mister de plassen med ett poeng forrige sesong. Her er det snakk om marginer imot, motvind og uflaks. Samtidig har de kjøpt en buss full av spillere i sommer fra andre land og andre kulturer. At det skulle ta tid å spille inn, er helt naturlig. Dette virker overilt og som en dårlig beslutning, sier Wikestad.

– Jeg tar ansvar
Villas-Boas selv svarte unnvikende da han søndag ble konfrontert med de begredelige resultatene den siste tiden.

– Det er ikke opp til meg å vurdere den. Jeg jobber for at vi skal bli enda bedre, men tar ansvar for at vi ikke lykkes. Det er ikke som vi hadde håpet på og ventet. Da blir det frustrasjon hos alle. Realiteten er at vi har noen skader, men vi kan bedre. Ambisjonene våre er fortsatt å vinne trofeer og kvalifisere oss til Mesterligaen, sa portugiseren.

I det som ble hans siste intervju som Tottenham-manager. På tribunen satt klubbeier Daniel Levy med et iskaldt blikk.

Dermed endte 36-åringens andre toppjobb i England før det andre kalenderåret var omme. Det samme skjedde i Chelsea. Der ble han ansatt i 2011, men var ferdig før det påfølgende året var omme.

Rapporter fra England går på at Fabio Capello skal ha blitt observert på White Hart Lane i går. Italieneren er allerede utpekt som den heteste kandidaten til å overta jobben.