Gaute Grøtta Grav sammen med årets «Farmen»-deltakere. Foto: TV 2
Gaute Grøtta Grav sammen med årets «Farmen»-deltakere. Foto: TV 2

1.1 millioner så «Farmen»-finalen

Gaute Grøtta Grav: – Det viser bare hvilken fantastisk sesong vi har hatt og hvor kule deltakere vi hadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndagens «Farmen»-finale fikk 1.106.000 seere og  en andel på 52,7 prosent. På det meste fulgte 1.165.000 med da Morten Heggdal ble kåret til vinner sent søndag kveld.

Dette ble da årets mest sette TV-program på TV 2.

– Det er helt fantastisk fordi 1,1 millioner seere skjer fryktelig sjeldent, og når det skjer er det bare en drøm. Det viser bare hvilken fantastisk sesong vi har hatt og hvor kule deltakere vi hadde. Det er bare å ta av seg hatten for dem og takke stjernene våre, deltakerne, for en fantastisk periode, sier en svært glad «Farmen»-programleder, Gaute Grøtta Grav, til tv2.no.

Håpet på én million

På forhånd hadde han håpet at finalen skulle krabbe over den magiske milliongrensa, men hadde ikke forventet at 100.000 flere skulle se på.

– Vi hadde håpet å komme over en million siden det første finaleprogrammet sist mandag hadde over en million, men 1,1 millioner er så mange seere at et er nesten sykt å tenke på. Det er ikke så mange seere igjen til de andre programmene, sier Gaute og ler.

– Det er bare å glede seg. «Farmen» kommer tilbake!

– En fantastisk helg 

Fredagens «The Voice»-finale, hvor Knut Marius Djupvik vant, var også en stor suksess for TV 2 med 814.000 seere. Det ga programmet en andel på 47,3 prosent i aldersgruppen 12+. Dermed knuste også «The Voice» tidligere rekorder. «The Voice»-finalen i 2012 ble til sammenligning sett av 533.000.

– Dette ble en fantastisk helg med to strålende finaler på «The Voice» og «Farmen». Det er herlig å se hvilket enormt engasjement det er blant våre seere, sier konstituert programdirektør Rolf Wenell.

Se tv2.nos livesending fra «Farmen»-festen:

Se tv2.nos livesending fra «The Voice»-finalen: