IMPONERER: Luis Suarez jubler for et av sine to mål på White Hart Lane søndag. De tidligere Liverpool-spillerne Stig Inge Bjørnebye (øverst) og Vegard Heggem er imponerte.
IMPONERER: Luis Suarez jubler for et av sine to mål på White Hart Lane søndag. De tidligere Liverpool-spillerne Stig Inge Bjørnebye (øverst) og Vegard Heggem er imponerte.

Heggem tror ikke på Liverpool-gull: – Laget er ikke godt nok

Vegard Heggem tror Liverpool sikrer en plass blant de fire beste, men har ingen tro på at hans gamle klubb kan ende opp som ligamester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun to poeng skiller fra Liverpool og opp til serieleder Arsenal etter den råsterke 5-0-seieren over Tottenham på White Hart Lane søndag.

Anfield-klubben kan feire julaften som serieledere i Premier League dersom de slår Cardiff hjemme lørdag, og klubbens supportere begynner nå å drømme om det første ligagullet siden 1990.

– Det er veldig hyggelig at laget henger med i teten, men jeg tror ikke det blir gull. Jeg mener fortsatt topp fire bør være et fornuftig og realistisk mål å jobbe etter. Og det ser mer realistisk ut enn på lenge. Det er neppe smart å snakke om gull nå. Det tror jeg ikke laget er godt nok til, sier Vegard Heggem.

Imponerte Bjørnebye
Han spilte 65 kamper for Liverpool fra 1998 til 2000 og fulgte de rødes 5-0-seier søndag. Heggem mener det ble i overkant enkelt etter Paulinhos røde kort, men peker samtidig på at Liverpool manglet Daniel Sturridge, Steven Gerrard og José Enrique. Han mener de må holde seg skadefrie dersom laget skal kunne henge med i toppen.

– 5-0 borte mot Tottenham er et veldig, veldig sterkt resultat, men vi må ikke glemme at de spilte mot ti mann store deler av andre omgang. Laget har vært i nærheten av dette nivået før også, og det høyeste nivået er veldig bra. Og Suarez' scoringsrekke er utrolig. Hadde han vært veldig effektiv kunne han faktisk scoret mer enn to søndag også. Det er sjelden man ser noen holde et såpass jevnt høyt nivå, sier den tidligere landslagsbacken.

En annen tidligere landslagsback, riktignok på motsatt side, som er imponert over gamleklubben for tiden er Stig Inge Bjørnebye. Han svarer slik på spørsmål om han tror Liverpool kan ta gull:

– Jeg kjenner på magefølelsen at man bør ha fokus på topp fire. Jeg så på prosjektet til manageren som noe mer langsiktig, men jeg må si det jeg så i går var imponerende. Isolert sett var de gode nok i går, men det er bare 14 dager siden de tapte for Hull. Nå gjelder det å forvalte de opplevelsene fra i går på riktig måte. De kan lede tabellen til jul, og statistisk sett vil de da være samme sted, eller hvert fall i nærheten, når man teller opp til slutt. Jeg har ingen grunn til å si jeg ikke tror på gull, men spørsmålet er bredden i stallen, sier Bjørnebye.

– Når så du sist Liverpool så gode som søndag?

– Det er lenge siden. Dette var imponerende. Det var en helt forbilledlig reaksjon fra et sterkt lag, solid i begge ender, mye presisjon og god bevegelse offensivt. De skapte et voldsomt ettertrykk og mange sjanser. Tottenham var ikke i nærheten. Samtidig er det lenge siden jeg har sett et forsvar gjøre så mye feil. De gjorde alt feil taktisk. Men det er også en viktig kunst å gjøre motstanderen dårlig.  

Gerrard tror på gull
Steven Gerrard har vunnet store titler med Liverpool, men aldri Premier League. Den skadde midtbanespilleren var gjest i Sky Sports studio søndag og sier nå at han har troen på at dette kan ende med en ligatittel.

– Klart vi er en av gullkandidatene. Det er lenge igjen, men vi har med oss mye selvtillit fra denne kampen. Luis Suarez er en nøkkelspiller for oss. I denne formen er han verdens beste spiller, mener Gerrard.

John Carew gjestet TV 2s Premier League-studio denne helgen og ble mektig imponert over Liverpool og Luis Suarez. Den tidligere landslagsspissen mener Brendan Rodgers gutter er et av lagene som kan ta gull.

– De gjorde en veldig komplett kamp og imponerte meg veldig mot Tottenham. De har kanskje ikke de store stjernene som Manchester City, men spiller fantastisk god fotball. De må begynne å tro på at de har muligheten og at de kan gjøre det mye bedre enn de kanskje trodde før sesongen. Premier League er jevnere enn på lenge med flere potensielle vinnere, og Liverpool er en av dem, sier Carew mandag.

Luis Suarez var kaptein for første gang søndag ettermiddag og takket for tilliten med å sette inn sitt 16. og 17. ligamål på kun elleve kamper. Det betyr at uruguayaneren har scoret flere mål enn hele ti av Premier League-lagene!

– Det er jo nesten umenneskelige prestasjoner. Messi og Ronaldo er de to beste spillerne i verden, men Suarez må være nummer tre der nå, mener Carew.

Langli: – Topp fire
TV 2s Morten Langli uttalte i Premier League-studioet søndag at Liverpool fremstår klart forbedret under Brendan Rodgers. Han tror likevel ikke ligagullet ender på Anfield.

– De har en positiv spillestil. Rodgers har påvirket laget positivt, men samtidig er det lettere å trene et lag med en spiss som bøtter inn mål. 5-0-seieren er en sterk prestasjon, men de møtte et ekstremt tafatt og dårlig organisert Tottenham-lag. Det er god sjanse for at de ender blant de fire beste, sier Langli.