Danmark til kvartfinale etter håndballdrama

Montenegro trodde de klarte ekstraomganger, men var ett sekund for sent ute.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark-Montenegro 22-21

Danmark er klar for kvartfinale i VM etter en høydramatisk åttedelsfinale mot Montenegro. 

Jan Pytlicks jenter ledet med ett mål da Montenegro gjorde et siste forsøk på å sende kampen til ekstraomganger. Stjernespiller Katarina Bulatovic gikk til værs og ballen suste i vinkelen, men det var for sent. Kampuret nådde 60 minutter før ballen gikk i mål og sluttsignalet gikk.

Dermed vant Danmark håndball-thrilleren 22-21.

– Det er en fantastisk følelse, en super kamp. Intens og veldig nervøs. Vi er der fra starten, og vi er forberedt på dem, sier Pytlick til danske TV 2.

Se de dramatiske sluttsekundene i videovinduet øverst på siden!

Kampen ble som ventet tøff fra start til slutt for Danmark. Montenegros fysiske lag gjorde ting vanskelig, men Danmark holdt tett følge gjennom hele kampen. 

Maria Jovanovic sendte Montenegro i garderoben med 12-11-ledelse, og Katarina Bulatovic fulgte opp med nettsus kort tid inn i den andre omgangen. Men danskene nektet å gi seg.

Fra sidelinjen raste Pytlick da Danmark måtte spille med to spillere mindre på banen, men undertallsperioden gikk uten baklengsmål. 

Kampens toppscorer ble Bulatovic med sju scoringer, men danskenes Louise Katharina Burgaard var ikke mye dårligere. Etter en noe svak førsteomgang var hun helt sentral i Danmarks jakt på seieren.

Hun stoppet på seks scoringer, blant de den siste til 22-21.

Nå venter Tyskland i kvartfinalen for Danmark. For den regjerende europamesteren Montenegro er eventyret over.

Se referat fra kampen under: