En person død og flere skadd etter bussulykke i Oslo

Ulykken skjedde nord for Carl Berners plass i Oslo søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge brannvesenet i Oslo er én person omkommet, og minst  to personer ble skadet etter trafikkulykken som involverte en buss ved Carl Berner i Oslo søndag kveld.

– Vi fikk melding om ulykken 20.13. Jeg kan bekrefte at én person er død, sier vaktkommandør Bjørn Tore Farstad ved Oslo Brannvesen til TV2.no.

– Det er snakk om en buss som skal ha trillet og tatt med seg noen fotgjengere, og muligens også truffet andre biler, sier operasjonsleder i Oslo-politiet til VG.

– Jeg er fortsatt i sjokk

Ifølge vitner på stedet raste bussen nedover veien, skriver VG. 

– Jeg er fortsatt litt i sjokk, sier Vermund Heggeland til avisen. Han var på vei fra Carl Berner T-bane da han hørte et voldsomt brak og hyling og skriking. 

– Da så jeg en rød buss komme brasende nedover gaten. Den virket helt ute av kontroll. Bussen rev med seg en rekke trær på veien, sier Heggeland.

Ulykken skjedde på Rosenhoff, i krysset ved Rosenhoffveien og Trondheimsveien.

– Et mareritt

Ruter jobber nå på spreng for å få kartlagt hva som har skjedd. 

– Det eneste vi vet er at én person er død, og to personer ble skadet, sier informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg til TV2.no. 

– Vet du om det var en sjåfør i bussen? 

– Jeg har lite informasjon foreløpig, men vi har satt i gang fullt beredskap for å få oversikt over situasjonen.

I løpet av ett døgn er kollektivtrafikken i Oslo rammet av to dødsulykker. 

– Det er et mareritt, det er helt grusomt det har skjedd. Aldri i historien har kollektivtrafikken vært rammet av to så alvorlige ulykker, sier Isberg.

Hadde nettopp hatt en ulykke

31-bussen fra Grorud hadde like før den alvorlige ulykken, hatt et uhell i Trondheimsveien. Bussjåføren stoppet for å skrive en skademelding og slapp av alle passasjerene, forteller innsatsleder Jan Einar Nicolaisen på ulykkesstedet til TV2.no.

Sjåføren satt seg inn i bussen igjen og kjørte videre, og da skjedde dødsulykken. Ifølge vitner til hendelsen kjørte bussen ned trær og meide ned en lysstolpe.