Rotet bort OL-billetten

OL-DRØMMEN BRAST: Etter søndagens tap mot Japan blir det ingen Sotsji-tur på de norske curlingjentene.

Füssen (NTB): De norske curlingjentene ledet 4-3 mot Japan, men i åttende omgang brast OL-drømmenJapan scoret seks poeng på en omgang og tok den siste billetten til Sotsji.

Skip Marianne Rørvik og Co. øynet en plass i OL da Norge i sjuende omgang tok ledelsen for annen gang i kvalifiseringsfinalen. Lite tydet da på at det norske laget skulle gå på en smått utrolig stjernesmell like rundt hjørnet.

Bommet og bommet
Norge bommet og bommet i åttende omgang. Enten ble steinene curlet fort kort eller de endte utenfor boet.

De to steinene curlingjentene fikk i boet, ble lett slått ut. Japanerne trodde neppe det de så de heller, men med sistestein sikret skip Ayumi Ogasawara enkelt seks poeng og vendte 3-4 til 9-4.

Norge ledet
Lagene fortsatte en omgang til. Der sikret Japan seg ett poeng til, så ga Norge opp og takket for kampen.

Dermed slo Japan følge med Kina til OL. Kineserne ordnet OL-billetten med 7-6-seier over japanerne tidligere søndag.

Japan var først i føringen med 1-0, men i annen og tredje omgang tok Norge henholdsvis to og ett poeng. Deretter slo asiatene tilbake med to ettpoengere før Norge ordnet 4-3.