Her tar «Farmen»-vinneren den første telefonen hjem

– Nå kan jeg love deg at alle mine eventyr er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politimannen Morten Heggdal (44) fra Namsos kan kalle seg vinneren av «Farmen» 2013.

– Det har ikke gått helt opp for meg. Tilnærmingen min til en slik konkurranse er at dette taper jeg, for da er det mer kontroll over psyken. Men jeg hadde flaks, forteller Morten til tv2.no.

– Savnet dere sånn

Da seieren var et faktum ønsket han bare å ringe hjem til kona Ingfrid Hadland.

TV2.no fikk overvære den etterlengtede telefonsamtalen. Se klipp øverst.

– Jeg har savnet dere så fælt. Hver gang navnet til Ole Morten (parets sønn jour. anm.) har blitt nevnt har jeg hatt problemer. Brevet jeg fikk av dere har jeg lest fire ganger hver eneste dag, sier han dypt rørt når han får kona på tråden.

Og Ingfrid er ikke noe mindre rørt.

– Jeg har hjertebank nå, sier hun.

– Er det sant?

Paret har på dette tidspunktet ikke snakket med hverandre på ti uker, og det er en spent Morten som skal fortelle kona at han kommer hjem med vinnerpremien som er bil og hytte.

– Du skjønner selvfølgelig at jeg var med veldig lenge når det tok så lang tid. Jeg kom faktisk helt til finalen. Der måtte jeg konkurrere i kunnskapstest mot en flott kar som heter Magnus, som har blitt en venn for livet. Han hadde en ledelse, og dro i fra meg. Men på slutten så snudde det. Så fort jeg kommer hjem skal du få en ny bil, forteller Morten.

– Å herregud! Er det sant, Morten? Så fantastisk artig for deg! sier Ingfrid gråtkvalt.

Morten Heggdal og kona Ingfrid.
Morten Heggdal og kona Ingfrid.

Ferdig med eventyr

Ingfrid innrømmer at det har vært tøft mens Morten har vært så lenge borte, og Morten lover at nå skal han holde seg hjemme fremover.

– Nå kan jeg love deg at alle mine eventyr er over. Nå er jeg familiemann for resten av livet. Nå er det bare deg og Ole Morten jeg skal være med hele tiden, bedyrer han.

Spørsmålet er om kona kommer til å kjenne ham igjen. Morten har nemlig blitt 20 kilo lettere siden sist.

– Du må forberede deg på én ting, Ingfrid. Du må feite meg opp for jeg har gått skikkelig i kjelleren hele veien, og de tipper jeg har gått ned 20 kilo. Vaskebrettet er tilbake. Så det er litt positivt oppi dette også, sier Morten lattermildt.

– Jeg elsker deg

Den etterlengtede telefonsamtalen må avsluttes, og Morten forsikrer Ingfrid om at oppholdet på «Farmen» har gjort følelsene for henne enda sterkere.

 

– Du aner ikke hvor vanvittig høyt jeg elsker deg. Jeg er så glad for at jeg kan ta med noe hjem til deg. Jeg gleder meg sånn til å komme hjem til deg, du aner ikke, sier Morten.

 

– Det var koselig å høre stemmen din igjen, avslutter Ingfrid.