Suarez har scoret mer enn hele Tottenham

Luis Suarez scoret to ganger i sin første kamp som Liverpool-kaptein og har nå 17 mål på 11 ligakamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spurs - Liverpool 0-5

5-0 er Liverpools største seier på White Hart Lane noensinne, og de røde påførte Tottenham deres største hjemmetap siden desember 1997. Luis Suarez var kaptein for første gang og satte inn mål nummer 16 og 17 på kun 11 ligakamper denne sesongen.

Et samlet Tottenham, som hadde null skudd på mål søndag, står med 15 mål på 16 kamper. Suarez har faktisk scoret flere mål denne sesongen enn halvparten av Premier League-lagene!

– En nytelse. Vi må takke Liverpool for denne oppvisningen. Det gleder et fotballhjerte. Vet de egentlig hvor gode de er? De kan lede etter siste serierunde neste år. De er en kandidat. Og i toppen er det jevnere enn på lenge. De kan vinne hele ligaen, sier John Carew om tabelltoeren i TV 2s Premier League-studio.

– Vi var inne på at kapteinsbildet kunne gi Suarez et ekstra løft. Og han spilte sin beste bortekamp for sesongen. Han var formidabel i dag. For en energi han har i spillet sitt, sier TV 2-kommentator Morten Langli. 

– Det er ikke noe den mannen ikke kan i nærheten av boksen. Det er helt fantastisk å se på, sier Carew.

Henderson best
Kaptein Suarez ble noe overraskende ikke kåret til banens beste av Sky Sports etter kampen, men fikk i stedet oppgaven med å levere trofeet til lagkamerat Jordan Henderson.

– For meg er det kun én kaptein i Liverpool, og det er Gerrard. Vi står sammen som en gruppe og spilte veldig bra i dag. Som spiss prøver jeg hele tiden å score, men i dag var lagets prestasjon det viktigste. Dette var bra for selvtilliten, sier Suarez.

– Dette var fantastisk. Vi gjorde en god prestasjon, fikk et godt resultat og spilte utrolig bra, sier Henderson.

Manager Brendan Rodgers mener Liverpool kunne scoret både sju og åtte mål på White Hart Lane søndag.

– Vi fikk alt vi ville ut av kampen. Dette er nok den mest komplette forestillingen under min tid i klubben, sier Rodgers.

Kollega André Villas-Boas er under press etter nok et skuffende tap. 0-5 på hjemmebane er ikke akseptabelt for klubbens supportere og muligens heller ikke på styrerommet.

– Liverpool var spektakulære. De ledet fortjent 2-0 til pause, og et mål ville gitt oss et løft, men da Paulinho ble utvist ble det vanskelig for oss å snu kampen. Jeg syns den var litt urettferdig. Han løftet foten, men hadde ingen intensjon om å skade noen. Gult kort hadde passet bedre. Den situasjonen ble avgjørende, sier portugiseren og svarer følgende på spørsmål om sin egen fremtid på White Hart Lane.

– Det er ikke opp til meg å vurdere den. Jeg jobber for at vi skal bli bedre, men tar ansvar for at vi ikke lykkes. Det er ikke som vi hadde håpet og ventet. Da blir det frustrasjon hos alle. Realiteten er at vi har noen skader, men vi kan bedre. Ambisjonene våre er fortsatt å vinne trofeer og kvalifisere oss til Mesterligaen.

AU DA: Paulinho ble sendt i dusjen for dette sparket.
AU DA: Paulinho ble sendt i dusjen for dette sparket.

Lurte Walker
Suarez var involvert da Liverpool skapte kampens første mulighet etter et kvarters spill. Spissen ble taklet og lagt i bakken på vei inn i 16-meteren, men avsluttet liggende like utenfor via en Tottenham-spiller.

Ett minutt senere slo Raheem Sterling hardt og flatt inn foran mål i retning Suarez, men en Spurs-spiller fikk beinet ballen unna foran uruguayanerens fot.

Men kaptein Suarez skulle til slutt lykkes i den gode Liverpool-perioden. Etter 18 minutters spill kom han i stor fart inn i feltet etter at Michael Dawson først hadde stoppet Jordan Henderson, fintet ut Kyle Walker og la ballen sikkert i hjørnet bak en sjanseløs Hugo Lloris.

Mål nummer 16
Suarez stakk gjennom også kort tid senere, men vinkelen ble spiss og forsøket på å sette ballen mellom bena på Lloris ble stoppet av den franske keeperen.

28 minutter ut i kampen la kapteinen flott ut til Philippe Coutinho som fikk godt treff fra rundt 16 meter. Lloris nådde ikke opp, men fikk hjelp da ballen slo i tverrliggeren.

Tottenham slet voldsomt den første halvtimen, men kom til en sjelden sjanse etter 31 minutters spill da Nacer Chadli nikket en corner like over.

To minutter senere burde Suarez satt inn sitt andre for dagen da Lloris feilberegnet en ball utenfor feltet og serverte spissen med en svak nikk. Suarez brukte litt for lang tid på å avslutte slik at keeperen rakk tilbake og reddet.

Uten Gerrard
Lloris stoppet Jordan Henderson da han kom alene fem minutter før pause og returen fra Luis Suarez, men da Henderson fyrte løs på hel volley på forsøk nummer tre var målvakten sjanseløs.

Like før pause trodde Robert Soldado han hadde redusert etter å ha vunnet en duell med keeper Simon Mignolet, men dommeren blåste frispark mot spanjolen.

– Han treffer Mignolet mer i ryggen enn skulderen. Det var en dytt, sier John Carew i TV 2s fotballstudio.

Soldado skjøt over fra god posisjon like etter pause før Liverpool kom nær på ny. Sterlings innlegg ble nikket i stolpen av stopper Mamadou Sakho før Martin Skrtel feide returen utenfor.

27 minutter før slutt gikk oppgaven fra vanskelig til håpløs for hjemmelaget da Paulinho fikk rødt kort for å ha stemplet Suarez i magen da han kom for sent inn i en duell.

– Det er farlig spill. Den er stygg. Dommeren har sitt på det tørre, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Paulinho ble med det den femte spilleren som får direkte rødt kort i Premier League etter hendelser med Luis Suarez involvert.

Kvarteret før slutt økte Liverpool ledelsen nok en gang, også her var Suarez sentral. Spissen la ut til unge, lokale Jon Flanagan som banket ballen i mål via tverrliggeren. Det var en meget populær scoring blant supportere og medspillere.

– Jon er en herlig spiller. Han har spilt på U21- og reservelaget og vist en utrolig innstilling hver eneste dag, sier manager Rodgers.

Seks minutter før slutt var Suarez sist på ballen da Liverpool økte til 4-0. Spissen løp inn i bakrom og løftet ballen perfekt over keeper Hugo Lloris. 

Nettkjeningen betyr at Suarez nå står med 17 mål på 11 Premier League-kamper denne sesongen. Tottenham har 15...

Minuttet før slutt spilte Suarez fri Raheem Sterling som enkelt satte ballen i mål alene med Lloris. 0-5! Det er Liverpools største seier på White Hart Lane noensinne og Tottenhams største hjemmetap siden desember 1997.