JUBLET IGJEN: Johannes Thingnes Bø etter seieren søndag. FOTO: Susanne Furøy Wergeland.
JUBLET IGJEN: Johannes Thingnes Bø etter seieren søndag. FOTO: Susanne Furøy Wergeland.

Sensasjonsmannen Johannes (20) slo til igjen

Lillebror Bø tok sin andre verdenscupseier på like mange dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø tok sin første verdenscupseier noensinne på sprinten i Annecy lørdag, og gikk dermed ut først på jaktstarten i Frankrike søndag.

Der tok han sin andre seier på to dager og viste han at han er kommet inn i verdenstoppen for å bli.

KOPIERTE GÅRSDAGEN: Johannes Thingnes Bø vant sin andre verdenscupseier på to dager. Her fra lørdagens renn.
KOPIERTE GÅRSDAGEN: Johannes Thingnes Bø vant sin andre verdenscupseier på to dager. Her fra lørdagens renn.

– Hundre prosent trodde at jeg ville komme brutalt ned igjen på jorden i dag. Det er deilig å få vist at det ikke er et engangstilfelle, sier nordmannen til TV 2 etter løpet.

Kun én bom på fire skytinger gjorde at 20-åringen utklasset konkurrentene i de franske løypene og vant 37,5 sekunder foran Erik Lesser fra Tyskland. Russiske Anton Sjipulin ble nummer tre.

– Jeg følte meg helt rå på skyting. Jeg er bare 20 år og har allerede to verdenscupseirer. Jeg har fått en bedre start enn både Emil, Tarjei og Ole Einar. Så nå ligger vel jeg an til 100 verdenscupseirer, ler han.

Les også: Lillebror Bø tok sensasjonell seier

Tre nordmenn i pallkampen etter liggende
Yngsteblad Bø startet i stor stil og skjøt feilfritt på første liggende. Til tross for en bom på andre skyting lå han fremdeles alene i tet frem mot de stående skytingene.

Også Henrik L'Abee-Lund og Lars Berger imponerte på liggende, og gikk seg opp fra henholdsvis 13. og 12. plass til 6. og 7. plass før de stående skytingene.

Kun unggutten holdt hodet kaldt på stående
Thingnes Bø fortsatte prikkskytingen på første stående, skjøt fem treff før resten av feltet var i gang, og gikk ut med 31,9 sekunders forsprang på tyske Erik Lesser.

Berger og L'Abee-Lund måtte tåle henholdsvis to og tre bom, og ødela derfor mulighetene for de virkelige topplasseringene.

Johannes Thingnes Bø jublet etter seieren lørdag.  AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
Johannes Thingnes Bø jublet etter seieren lørdag.  AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

Manndomsprøven for 20 år gamle Thingnes Bø kom på siste stående, da han stod ensomt i tet med over et halvt minutts forsprang på nærmeste konkurrent.

Men de som trodde at nervene ville ta ungguttene tok virkelig feil. Han skjøt fem strake treff og kunne knytte neven og juble.

Sisterunden ble bare for en æresrunde å regne, og 20-åringen tok dermed sin andre verdenscupseier på like mange dager.

Lars Berger ble til slutt nummer 21, mens Henrik L'Abee-Lund ble nummer 29 og Alexander Os nummer 35. Sistnevnte gikk seg opp fra plass nummer 60.