Nå er kun Bjørndalen og Stenmark foran Bjørgen

Rognes-jenten tok sin 62. verdenscupseier med knappest margin i Davos. Se intervju med Bjørgen her! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen tok karrierens 62. verdenscupseier i sprinten i Davos søndag.

Dermed tangerte hun den østerrikske alpinisten Annemarie Moser-Pröll, og har nå kun Ole Einar Bjørndalen (94 seirer) og Ingemar Stenmark (86) foran seg på den ekstremt imponerende listen.

Den norske jenta var på jakt etter sin andre seier på to dager, da hun søndag gikk sprinten i sveitsiske Davos. 

33-åringen kom seg greit gjennom både prologen, kvartfinalen og semifinalen. 

I finalen ble det et skikkelig rotterace mot amerikanske Kikkan Randall. Sprintspesialisten fra USA lå foran da løperne tok fatt på siste runden, men en sugende sluttspurt fra Bjørgen sørget for at hun drar fra Davos med to seire på kontoen.  

 - Det er jo en løype som passer meg bra. Jeg hadde et håp om å være med i en finale, men å slå Kikkan på oppløpet, det overrasket meg selv, innrømmer Bjørgen. 

- Hun er rå både i spurt og på det lette partiet. Hun var den beste sprinteren i hele fjor, så det var litt artig å slå henne på oppløpet. Viktig å ta med seg frem mot OL, mener verdenscuplederen.   

Bjørgen har selv et ønske om å gå samtlige øvelser i Sotsji, sprinten inkludert. 

- Jeg har lyst til å gå alle distansene hvis jeg er i form. Nå er jeg litt spent på hvordan løypen er, om den er for rask for meg, men jeg har veldig lyst til å gå alle distansene, gjentar hun. 

Her ser du den utrolig spennende innspurten!

Seieren gjorde og at Bjørgen rykket solid i fra hennes nærmeste konkurrenter i verdenscupen sammenlagt. Justyna Kowalczyk kom seg ikke videre fra kvartfinalen, mens Charlotte Kalla røk ut alt i prologen. Therese Johaug deltok ikke. 

På gårsdagens 15 kilometer tok Norge tre av de fire første plassene. På sprinten var ikke laginnsatsen like gode.  

Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla røk ut i semifinalen, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie kom seg ikke lenger enn til kvartfinalen, mens Kari Vikhagen Gjeitnes røk ut etter prologen. 

Se Johaugs spådom rundt hvor mange seire Bjørgen kan ta!