JUBLER FOR PALLPLASS: Tiril Eckhoff sikret sin første pallplassering noensinne søndag.
JUBLER FOR PALLPLASS: Tiril Eckhoff sikret sin første pallplassering noensinne søndag.

Historisk pallplass for Eckhoff

23-åringen klarte tredjeplass i Annecy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiril Eckhoff gikk inn til sin første pallplass i verdenscupen noensinne da hun kapret tredjeplassen på jaktstarten i franske Annecy søndag.

– Det var min dag i dag. Jeg ble veldig inspirert av det Johannes gjorde i går, og det var utrolig deilig å få det til selv i dag. Nå kommer vi små, ler hun.

Ungjenta startet som nummer elleve, men med kun en bom på fireskytinger gikk hun seg oppover til karrierebeste.

23-åringen gikk ut ut som nummer fire etter feilfri siste skyting, men med en gang sjansen bød seg i en bakke rykket hun fra verdenscupleder Gabriela Soukalova og kom seg opp på pallen.

– Det var veldig kult å gå forbi Soukalova på sisterunden. Utrolig gøy å gå blant de store helt der oppe. Sisterunden er det jeg er best på, sier Eckhoff.

Kun 15 sekunder skilte til duoen i tet, der ukrainske Valj Semerenko spurtslo russiske Irina Starykh i kampen om seieren.

Tora Berger startet som nummer 44 og ble nummer 38 i mål. Det ble dermed ingen revansje fra lørdagens sprint for Lesja-jenta.

– Vi har et utrolig godt lag, og det er mye å lære av å være på lag med Tora Berger fremdeles. Hun kommer tilbake og jeg finnes ikke bekymret for henne, sier Eckhoff.