Iran: – Apekatten Fergan har vært i verdensrommet

 Iranske myndigheter hevder landet har sendt en ape ut i verdensrommet og brakt dyret trygt tilbake.

PÅ VEI: Her bæres apekatten Fargam til kapselen som skal sende ham ut i verdensrommet. (AP Photo/Iranian Students News Agency) E
PÅ VEI: Her bæres apekatten Fargam til kapselen som skal sende ham ut i verdensrommet. (AP Photo/Iranian Students News Agency) E

Det er andre gangen Iran melder om en slik rakettoppskyting, første gang var i januar.

– President Hassan Rouhani gratulerer iranske forskere og eksperter med å ha sendt det andre levende dyret ut i rommet, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Rouhani meldte på Twitter at det var en rakett med flytende drivstoff som hadde brakt apen Fagram ut i rommet, og at apen var hentet trygt tilbake.

Irans atomprogram har lenge forårsaket bekymring i Vesten og noen av golfstatene, og meldinger om framskritt i iransk rakettforskning skaper ny uro. Klarer Iran å utvikle en atombombe, kan landet også ha muligheten til å plassere dem i raketter som kan nå store deler av verden.

– Hvis meldingene stemmer, fortsetter landet å utvikle sine langdistanseraketter på tross av sine tilnærmelser til Vesten med reduksjoner i atomprogrammet, sier Riki Ellison, som er ekspert på rakettforsvar. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2