Møt foreldrene til Thorir

Thorir Hergeirsson er stolt av sin islandske oppvekst, og besøkte hjemstedet Selfoss som et ledd i VM-oppkjøringen med håndballjentene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om håndball-VM her!

Vi ankommer det lille tettstedet Selfoss med 6000 innbyggere sammen med Thorir Hergeirsson og håndballjentene. De har reist til Island som en del av oppladningen til VM og de besøker hallen hvor landslagssjefen lærte å bli håndballspiller og trener.

Les også: Håndballjentene mottatt med såpebobler

– Det er godt å være tilbake. Det er lenge siden. Det var her det hele startet. Både som spiller og som trener, sier Hergeirsson.

– Fantastisk å se han igjen
Håndballjentene skal spille treningskamp mot Island og Hergeirssons mamma og pappa er på plass på tribunen for å heie frem sønnen. De har sjelden mulighet til å se Thorir i aksjon som sjef for Norge.

Se video øverst!

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

Thorir Hergeirsson med moren.
Thorir Hergeirsson med moren.

Etter kampen blir han overøst med blomster og godord fra familie og venner. TV 2 møter en stolt pappa, Hergeir, og Thorir oversetter.

– Fantastisk å se han igjen, sier Hergeir.

– Er du stolt av meg? ber vi Thorir spørre faren sin.

– Ja, selvsagt, veldig. Alltid, sier Hergeir.

– Det betyr helt sikkert veldig stolt, gliser Thorir.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

GOD TONE: Pappa Hergeir er naturligvis veldig stolt over sønnen sin.
GOD TONE: Pappa Hergeir er naturligvis veldig stolt over sønnen sin.

Les også: Her kan du kåre tidenes VM-øyeblikk

– Stolte over det han har gjort
På Selfoss var Thorir en viktig bidragsyter til å bygge opp håndballmiljøet rundt det lille tettstedet, blant annet sammen med broren Grimur.

– Selfoss er et lite sted. Vi følger godt med og er veldig stolte over det han han gjort i Norge, sier Grimur Hergeirsson.

Les også: – Vi er cirka like høye

Og er det rart de er stolte. Hergeirsson har nok en gang blitt kåret til verdens beste håndballtrener på kvinnesiden. I Serbia forsøker 49-åringen å ta sitt andre VM-gull.

– Jeg lærer noe nytt hver dag og blir utfordret av både spillere og omgivelser. Den dagen jeg ikke har den driven og lysten til hele tiden å utvikle meg må jeg bare kaste inn håndkledet. Eller kanskje jeg får sparken, spøker Hergeirsson.