Forlatt husky var døden nær - fikk hjelp og ny bestevenn

Nå er huskyen Miley og Chihuahuaen Frankie uadskikkelige

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eldad Hagar fra den frivillige organisasjonen «Hope for Paws» i fikk tips om en syk og forlatt hund som holdt til på søppeldynga. Første gangen han så hunden var 15. november og da ga de henne navnet Miley.

– Da jeg kom dit kunne jeg ikke tro det jeg så. Det så ut som hele plassen var rammet av en tsunami, sier Hagar til Huffington Post.

Miley var så syk at hun ikke klarte å løpe unna. Hun var full av skabb og parasitter. Hun var underernært og hadde feber.

– Det var bra vi kom da vi gjorde. Ellers hadde hun dødd en smertefull død alene, sier han. 

Trolig har hun blitt mishandlet av tidligere eiere, og forlatt for å dø på en haug av søppel. Hun hadde oppholdt seg på dynga i månedsvis da Hagar fant henne. 

Innsatsen til organisasjonen har gjort en fantastisk forandring for den hvite husky-tispa. Først satt Hagar med hunden i en time, før han nærmet seg henne. Da tillot hun ham å legge et bånd rundt halsen hennes, slik at han kunne leie henne til bilen.

I bilen strøk Hagar Miley på hodet. Dette var første gang hun var blitt berørt på flere måneder. Kanskje år.

Etter et grundig bad hos veterinær for å bli kvitt parasitter, og behandling som fikk skabbsårene til å gro. Den gode behandlngen fikk Miley til å kvikne fort til. Alledede etter 24 timer lå hun trygg på sofaen og var kvikkere i blikket. Etter tre dager var hun så tillitsfull at hun slikket Hagar takknemlig i ansiktet. 

Den enorme hengivenheten til Hagar, var rørende, men den største overraskelsen fikk Hagar når hun møtte den lille chihuahuaen Frankie. Frankie som selv ble reddet fra et kloakkrør noen år tidligere, fant umiddelbart tonen med Miley.

Frankie og Miley ble fort uadskillelige. 

Hagar regner med Miley vil være helt frisk innen få uker.

Klikk her for å se mer av organisasjonens arbeid med å redde forlatte og mishandlede hunder.