Torres svarte på tiltale

Jose Mourinho ønsket flere mål av spissene. Torres responderte mot Crystal Palace.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace har fått et oppsving etter at Tony Pulis overtok hovedansvaret for klubben fra Croyden, mens Chelsea var ute etter å revansjere 2-3-tapet borte mot Stoke i forrige runde.

Det var ikke overraskende vertene som tok med seg alle poengene fra oppgjøret på Stamford Bridge. Scoringer av Fernando Torres og Ramires før pause var nok til å sikre en 2-1-seier. Marouane Chamakh scoret gjestenes mål.

Etter kampen var Chelsea-manager Jose Mourinho åpenbart fornøyd med tre poeng, men portugiseren medgir at kampen levde helt inn. 

- Dette var spennende. Det kunne vært både 4-1 og 5-1, men også 2-2. Du tenker på sjansene du misser, og du føler at du kan drepe kampen, men ikke gjør det, sier han.

- I andre omgang har vi mange sjanser til å avgjøre kampen. Vi klarer ikke det, men tilslutt er det tre viktig poeng for oss mot et lag jeg synes viser fantastisk moral og er godt organisert. En vanskelig motstander for oss, fortsetter 50-åringen. 

 - Vi visste før kampen at det ikke ville bli enkelt. Palace har forbedret seg mye i de siste kampene og denne kampen ble som vi forventet, sier Chelseas første målscorer etter kampen. 

Fernando Torres feirer 1-0-målet mot Crystal Palace. AP Photo/Alastair Grant
Fernando Torres feirer 1-0-målet mot Crystal Palace. AP Photo/Alastair Grant

- Vi er veldig glad for de tre poengene. Nå må vi tenke fremover. Vi har en viktig kamp i ligacupen på tirsdag, og etter det skal vi til Emirates, sier Torres.  

Selv om Torres tegnet seg på scoringslisten i dag, mener John Carew Mourinho bør ha en notoriske målscorer som topp prioritet når overgangsvinduet åpner på nyåret.

- Beste Chelsea-spissen nå tror jeg kanskje er Torres, men han leverer ikke varene slik han bør. I overgangsvinduet bør de se etter en spiss av internasjonal klasse. De savner Drogba, det er ingen som har klart å fylle skoene etter ham, Drogba var helt fantastisk, mener Lørenskog-gutten. 

Likevel tror den tidligere norske landslagsspissen at de blå fra London vil kjempe i toppen hele til mai. 

- Selv om de ikke har spilt sin beste fotball, er de fremdeles i toppen. Det vitner om styrke. Viser at de kommer til å være med hele veien, sier Carew.

Jose Mourinho etterlyste tidligere i uken flere mål fra spissene sine. Etter 15 minutter svarte Torres på tiltale. Willan sendte i vei et distanseskudd. Palace-keeper Julian Speroni slo ballen i stolpen. På returen var Torres på rett plass og plasserte ballen kontrollert i mål. Hans første nettkjenning siden scoringen i hjemmeoppgjøret mot Manchester City i slutten av oktober. 

Palace utlignet

Chamakh har vært i scoringsform for bortelaget i det siste. Etter snaut halvtimen stod marokkaneren frem igjen. Joel Wards innlegg fra venstre ble kontant ekspederte i mål av den tidligere Arsenal-spissen, og lagene var like langt. 

Men det tok ikke lang tid før vertene var foran igjen. Ramires fikk ballen på 20 meter. Brasilianeren plasserte ballen utagbart for Speroni og i nettmaskene. 

Chelsea hadde mye ball det siste kvarteret av første omgang, men de virkelig store sjansene uteble. Lagene gikk derfor til pause på stillingen 2-1. 

Gjestene med gode muligheter

Gjesteme fikk en god mulighet til på ny å bringe balanse i regnskapet i det 58. minutt. Frisparket fra James Puncheons landet på hodet til Damien Delaney, men iren plasserte ballen rett på Petr Cech i Chelsea-buret. 

Ti minutter senere oppstod en nesten identisk situasjon. Igjen var det Puncheon som serverte og igjen evnet ikke Delaney å sette ballen i nettmaskene. Headingen fra forsvarsspilleren gikk noen meter over mål. 

Med drøyt 13 minutter igjen å spille fikk gjestene gedigne muligheter til å sette 2-2. Stuart O`Keefe kom til to avslutninger innenfor sekstenmeteren, men Chelsea-forsvarerne fikk blokkerte begge forsøkene med hockeyblokkeringer. 

Snaut fem minutter før full tid burde Chelsea punktert kampen. Ramires kom mutters alene med Speroni. Brasilianeren skulle være uselvisk, men forsøket på å servere en lagkamerat var alt for svakt, og Speroni kunne enkelt plukke ballen.

Opprettholdt utrolig hjemmestatistikk

Chelsea fikk en ny gedigen mulighet til å sette dagens tredje, men Palace-keeperen vartet opp med strålende redninger på forsøkene fra både Schürrle og Ba.  

(artikkelen fortsetter etter annonsen)

Dermed endte det med 2-1-seier til Chelsea. Mourinhos menn overtok med trepoengeren andreplassen i Premier League, mens Palace fremdeles ligger veldig utsatt til på 19. plass. 

Jose Mourinho er inne i sin andre periode som Chelsea-manager. "The Special One" har fremdeles til gode å tape en hjemmekamp. Lørdagens seier føyer seg inn i den imponerende rekken som nå teller 68 kamper.