Landslagstreneren mener de norske hopperne mangler rytme

Kun Anders Bardal blant de ti beste i Titisee-Neustadt. Nå skal Alexander Stöckl jobbe med å få selvtilliten til de norske hopperne opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske hopperne skuffet i lørdagens verdenscuprenn i Tyskland.

Anders Bardal (139m og 134m) best av de norske på 10.plass og i tillegg småsjuk konstaterer at han ikke hadde mer inne.

– I dag er det ikke surt å se konkurrentene på pallen for jeg er ikke bra nok. Det er litt bedre enn på treningen i går. Sliter fortsatt litt med rytmen i tilløpet. Farten på hoppkanten er over 90km/t og da nærmer den kanten seg seg jækla fort, sier Bardal.

– Veldig, veldig jevnt
31-åringen var en av de første til å gratulere vinneren Thomas Morgenstern og i eimen av tyske bratwürster, glühwein og bayer erkjenner Norges bestemann at selvtilliten i laget ikke er historisk høy.

– Det var ikke noen kjempedag det her, men det er veldig, veldig jevnt. Vi har kanskje ikke den selvtilliten vi skal ha. Det er ikke like forhold for alle, men vi fikk jo et kjempeartig skirenn med mange lange hopp og en fin dag for hoppsporten. Men det er for tidlig med fest for oss ennå er det ikke det, avslutter Bardal.

Her er hele intervjuet med Bardal:
(Artikkelen fortsetter under)

Stöckl: – Fornøyd med Bardal
Landslagssjef Alexander Stöckl er lettet over at han kan se hva de fleste bortsett fra Bardal gjør feil.

– Småpen hopping teknisk sett. Jeg er egentlig fornøyd med Bardal for han klarer med småpen hopping å være topp ti. Med resten av gjengen er jeg ikke helt fornøyd så det må jeg ta opp med gutta i kveld og jobbe med tekniske detaljer, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Se intervjuet med landslagstreneren i videovinduet øverst!

Tre norske hoppere kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Anders Jacobsen var en av dem og reiste skuffet til utøverhotellet ganske umiddelbart etter sitt eneste hopp på 129,5 meter.

– Mangler rytme
– Jeg ser hva som er galt, derfor er jeg fortsatt rolig fordi jeg ser hva problemet er. Hvis jeg ser på det objektivt så er det lett å se at det ikke holder for å være med i 2.omgang for de fleste, fortsetter østerrikeren.

– Det er tekniske feil på hoppkanten i satsbevegelsen, flere utøvere mangler rytme og har korte bevegelser og da mister du balansen i satsen og det går feil vei. Flere kommer for høyt ut over kulen, men taper fart. Fordi bakken går langt ut så er det ti meter kortere, sier Stöckl.

– Vanskelig når selvtilliten er lav
Det ligger derfor an til pedagogisk samling i kveld for nordmennene i Titisee-Neustadt helt dyd i Tyskland.

– Håper at det bedrer seg til i morgen, men det er litt vanskelig når det er selvtilliten som er ganske lav. Det er en jobb også å få opp selvtilliten, men jeg skal ta en enkel prat på hotellet med de fleste.

– Det blir pedagogen i kveld, jeg tror det er den viktigste biten nå, avslutter landslagssjefen med et smil.