DOBBELTSEIER: Marit Bjørgen vant foran Therese Johaug og Charlotte Kalla i Davos.
DOBBELTSEIER: Marit Bjørgen vant foran Therese Johaug og Charlotte Kalla i Davos.

Maktdemonstrasjon av Bjørgen

Norsk dobbeltseier i Davos da skidronningen vant foran Therese Johaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnenes 15-kilometer i Davos lørdag ble nok en gang til et løp der Therese Johaug og Marit Bjørgen fikk tatt fram monsterkreftene, og det var de to norske stjernene som til slutt kjempet en sekundstrid om seieren.

Denne gangen vant Bjørgen, 13 sekunder foran Johaug.

– Jeg gikk mitt eget løp og jeg følte at jeg hadde mye å gå på. Jeg er veldig fornøyd med løpet, sa Bjørgen til TV 2 etter løpet.

Les også: Slik Facebook-håner Kowalczyk sine norske rivaler

Ungjenta fra Dalsbygda så lenge ut til å være sterkest, og frem til passering ved 11,5 kilometer hadde nok de fleste trodd at 25-åringen skulle vinne, men da hadde Bjørgen satt inn et siste støt. 3,5 kilometer før mål var nemlig Rognes-jenta 1,9 sekunder foran, og ledelsen gav hun aldri slipp på.

– Jeg synes det var et veldig godt skirenn det jeg gjorde i dag. Jeg er veldig godt fornøyd med det jeg gjorde teknisk. Marit er mye sterkere enn meg fra toppen og inn mot mål, men jeg er veldig godt fornøyd.

– Det er moro å se at skøytetreningen har gitt resultater. For to år siden var jeg vel 50 sekunder bak Marit her, sa Johaug.

Johaug «spår» 100 verdenscupseirer for Bjørgen
I løpets siste del tok Bjørgen frem de aller største av kjempekreftene, økte ledelsen betraktelig frem mot målstreken og var altså 13 sekunder foran i mål.

Bjørgen tok sin 61. verdenscupseier.

– Det er fortsatt mulig å hente noen flere, sa Bjørgen etter sitt løp.

– Hun kan fortsatt hente mange. Hun skal fortsatt gå i mange år til, så det blir nok flere. 75? 80? 100?, sa en sprudlende Therese Johaug om sin konkurrent.

Svenske Charlotte Kalla endte på 3. plass, 28, 9 sekunder bak Bjørgen, mens også Kristin Størmer Steira gjorde det bra. Hun ble nummer fire.