LENSER: Dette bildet fra havna i Skjervøy viser oljelensene som er lagt ut for å beskytte fisken i oppdrettsanlegget. Foto: Skjervøy kommune/webcam
LENSER: Dette bildet fra havna i Skjervøy viser oljelensene som er lagt ut for å beskytte fisken i oppdrettsanlegget. Foto: Skjervøy kommune/webcam

180.000 liter diesel rant ut i havna

Stort utslipp i Skjervøy i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deler av et kaianlegg på Skjervøy kollapset i løpet av natten. Et bunkringsanlegg for diesel til båter ble ødelagt, og store mengder drivstoff rant ut i sjøen, melder Framtid i Nord.

– Gamle sjømatkaia ved Bunker Oil har gått i havet. Ingen personskader, opplyste politiet i Troms i 10-tiden.

Det ble lagt ut lenser i området for å begrense forurensingen. Utslippet er på anslagsvis 180.000 liter dieselolje.

Et oppdrettsanlegg ligger like i nærheten. Ledelsen ved anlegget er varslet om hendelsen, og mannskapene på stedet har fokus på å sikre oppdrettsanlegget.

Utslippet er lørdag formiddag stanset, men politiet kaller saken alvorlig.

– Det berører en del laksemerder. Det er uvisst hvor mye det vil påvirke fisken, sier operasjonsleder Trond Høydal ved Troms politidistrikt klokken 11.10.

– Hva gjøres for å begrense skadeomfanget?

– Brannvesenet har lagt ut lenser, og fiskebedriften som er berørt har også satt i gang sine tiltak, sier han til TV 2.

Kaia er gammel og tok med seg en oljeledning da den sviktet en gang i løpet av natten. Det er Bunker Oil som driver tankanlegget som er skadet.

– Dette er lett diesel, så det er ikke så mye å gjøre annet enn å begrense omfanget. Det fordamper veldig fort, sier operasjonssjef Ove Rørvik til TV 2.

– Det er klart det er veldig uheldig at det er laksemerder i nærheten. Men det er ikke fare for tilgrising av natur, sier Rørvik.

Ledelsen ved oppdrettsanlegget Lerøy Aurora AS opplyser til TV 2 at det ikke skal være fare for fisken som står i anlegget. Laksen går så dypt at den neppe vil merke noe til dieselen, som flyter oppå vannet.