KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal kom aldri til mål i 1. omgang. (AP Photo/Shinichiro Tanaka)
KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal kom aldri til mål i 1. omgang. (AP Photo/Shinichiro Tanaka)

Bindingen løsnet for Lund Svindal

– Det skal ikke skje, sier nordmannen etter exit i 1. omgang i Val d'Isère.

(Val d'Isére: TV 2 Sporten)
Aksel Lund Svindal kom aldri til mål i lørdagens storslalåmrenn i Val d'Isère.

Nordmannen mistet bakbindingen og kjørte tidlig ut i 1. omgang. Svindal var sjanseløs da utstyret sviktet, men tok seg fint inn og unngikk fall da hans løp ble ødelagt.

– Skruene ble røsket ut av skiene. Bindingen løsnet. Det er en materialsvakhet. Det skal ikke skje. Det er surt, selvfølgelig.

– Jeg får ikke gjort så mye med det nå. Først trodde jeg kjørte på en stein, så trodde jeg skien var knekt, neste øyeblikk ser jeg at jeg ikke har noen ski, men at bindingen sitter enda, sier nordmannen til TV 2 etter sitt renn.

Østerrikeren Marcel Hirscher vant rennet, foran franske Thomas Fanara og tyskeren Stefan Luitz.

Henrik Kristoffersen ble beste norske på 9. plass.

Les også: Viste Svindal hvem som er Küng

Produsenten: – Uflaks
Racingsjefen i HEAD, Lund Svindals utstyrsprodusent, sier dette aldri har hendt tidligere.

– Det var en skrue som løsnet. Det er første gang det har skjedd, og det er uflaks at det skjer for første gang under et renn. Vi får dessverre ikke gjort noe med det.

– Nå skal vi analysere om det var et problem med materialet på skien eller om det var en feil med skruen. Vi kommer til å teste og muligens gjøre noen endringer, sier Rainer Salzgeber

Ligety kjørte også ut
Stjernen Ted Ligety kjørte også ut. Han hadde startnummer én. 

– Det er skuffende. Det er helt sikkert. Men hvis du skal kjøre ut kan en like godt gjøre det her. Det er ikke en gøy bakke å kjøre, og er ikke ansett som en skikkelig storslalombakke i verdenscuppen. Så hvis det er bakker jeg skal kjøre ut kan det like gjerne være denne, sier storslalomekspert Ted Ligety som fikk problemer i den bratte, knallharde traseen. 

Svindal på startnummer to gjorde som amerikaneren, og dermed må Norge sette sin lit til Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen.

Kristoffersen var yngstemann i løypa i Val d'Isere, men slo til med å bli nummer ni og fikk dermed sin beste plassering i storslalåm noensinne.

 

 – Det er bra det, en god følelse. Det kjentes ikke så bra ut underveis, men det er vel slik alle føler det. 

 

 – Jeg har ingenting å forsvare, så jeg må bare smelle på, sa Kristoffersen etter løpet.

 

 Søndag kjører han slalåm, hvor han tidligere i år overrasket med en imponerende tredjeplass i verdenscuprennet i Levi i Finland. 

Leif Kristian Haugen ble til slutt nummer 17.

NTB/ TV 2 Sporten