STORE SKADER: Vikhammer senteret i Malvik har fått store skader av ekstremværet "Ivar".
Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
STORE SKADER: Vikhammer senteret i Malvik har fått store skader av ekstremværet "Ivar". Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Milliardutbetaling etter naturskader i 2013

2013 ligger an til å bli det nest verste på ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Til tross for at ekstremværet Ivar ikke gjorde veldig stor skade, er 2013 sammen med 2011 de eneste to årene med milliardutbetalinger etter ekstremvær, flom og ras de siste ti årene.

Til sammen har det blitt utbetalt 6,5 milliarder kroner i erstatning etter ekstremvær, flom og ras siden 2003, skriver Dagens Næringsliv.

Ekstremværet Ivar som feide inn over Nordmøre og Trøndelag denne uka, har ikke ført til store erstatningskrav. Foreløpige tall fra Finans Norge viser at stormen har resultert i 500 skademeldinger, anslått til 30 millioner kroner.

– Ivar var en fjert i stormskadesammenheng, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If skadeforsikring spøkefullt til avisen.

2013 ligger likevel an til å bli det nest verste på ti år. Utbetalingene vil passere en milliard kroner, viser tall fra Norsk Naturskadepool.

Det verste naturskadeåret det siste tiåret var i 2011 da flommen på Østlandet og ekstremuvær som Berit og Dagmar førte til samlede erstatningsutbetalinger på over 2,6 milliarder kroner. Bransjen frykter at ekstremuværene skal komme hyppigere de neste årene. (©NTB)