NUMMER TRE: Silje Norendal var godt fornøyd med tredjeplass i slopestyle. Foto: Jonas Greve
NUMMER TRE: Silje Norendal var godt fornøyd med tredjeplass i slopestyle. Foto: Jonas Greve

Norendal med sterk tredjeplass i Dew Tour

– Kunne ikke gjort det bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Colorado (TV 2 Sporten)  Sterk vind gjorde at mange av jentene falt i slopestylefinalen i Colorado sent fredag kveld. Silje Norendal lå på sisteplass før sitt andre forsøk, men tok seg sammen og kjørte inn til ledelse med to jenter igjen på toppen. Dessverre ble Enni Rukajärvi og Jamie Anderson for sterke for Kongsbergjenta som endte med poensummen 86.20. Solide Anderson tok nok en seier med 96.00 poeng.

Se intervju med Norendal nederst i artikkelen!

 – Det var veldig vanskelige forhold i dag, så jeg er kjempefornøyd! Det er samme pallen som på New Zealand, og jeg kunne ikk gjort det noe bedre akkurat nå, sa en fornøyd Norendal til TV 2 etter finalen. 

 – Hadde du tro på at det skulle gå hele veien da det bare var to jenter igjen på toppen?

 – Det var jo de to beste som stod igjen. De er best under press, og kjempeflinke til å dra på og prestere når det gjelder. Så det overrasket meg egentlig ikke, understreket 20-åringen med et tappert smil. 

 Brøt forbannelsen
Norendal har aldri lykkes i den amerikanske konkurransen Dew Tour, og legger ikke skjul på at det hjelper på selvtillitten inn mot OL at hun allerede har to tredjeplasser denne sesongen.

 – Ja, nå er den forbannelsen brutt, så da er det bare å komme tilbake og gjøre det enda bedre neste år. To pallplasseringer hjelper veldig på veien videre, og allerede neste helg er det jo verdenscupkonkurranse, understreket en glad Norendal. 

 Det er fire-fem jenter som utmerker seg i toppen av slopestyle for kvinner, og Norendal er glad hun endelig har tatt steget opp. 

 – Forrige sesong var ganske tung, men siden mars har det vært stabilt og jeg er veldig glad for å være blant de beste. Jamie (Anderson jou.anm) er jo best, men det er ikke så veldig langt opp til henne, understreket Norendal. 

 "Don´t trust the hoe"
20-åringen legger ikke skjul på at Aqua ofte er å finne på spillelisten hennes under konkurranse, og da hun vant X Games Europa i vår var det "Dr. Jones" som runget gjennom løypa. Nå har Norendal lagt om stilen. 

 – Jeg husker ikke hva sangen het, men i refrenget synger de i alle fall "don´t trust the hoe", lo hun. 

 – Gangster-Silje?

 – Ja, kanskje litt. Jeg må jo bli voksen jeg også.