Se Øystein Greni som Stein Torleif Bjella

– Jeg tenkte at jeg får bare være ham og gjøre det beste ut av det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Her intervjues Øystein Greni som Stein Torleif Bjella, sammen med Lars Vaular.
Her intervjues Øystein Greni som Stein Torleif Bjella, sammen med Lars Vaular.
Her er den egentlige Stein Torleif Bjella. (Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX)
Her er den egentlige Stein Torleif Bjella. (Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX)

Noen ganger når man går direkte på TV kan det skje feil og misforståelser. Ofte blir dette også ganske morsomt.

Det skjedde fredag, da praktikant og reporter på TV 2 Nyhetskanalen, Ingvild Sagmoen, skulle på direktesendt TV for første gang, fra Spellemannominasjonene.

Først intervjues Lars Vaular, før hun går over til det hun trodde var Stein Torleif Bjella.

Det viste seg at personen var en helt annet, nemlig Bigbang-vokalist Øystein Greni. Han spiller med, og svarer godt for Bjella.

– Jeg er veldig beæret for det, siden jeg skriver på norsk. Jeg er jo stort sett en bonde og så er jeg dørselger. Så dette er fint for meg, svarte Greni, som Stein Torleif Bjella.

– Det er jo veldig ensomt å sitte og skrive oppå fjellet der hvor jeg bor. Og så liksom at man skjønner at folk som sitter komitéer nede i byene bryr seg om det jeg gjør, sier Greni videre, fortsatt som Bjella, på direktesendt TV.

Se det morsomme klippet øverst i saken

– Ingen snakket med meg

Bigbang-vokalisten forteller i etterkant til TV 2 at han ikke rakk alt han skulle fredag morgen.

– I dag, fredag 13. forsov jeg meg litt. da rakk jeg verken å gre meg eller ta på meg linser, eller noen ting, sier Greni til TV 2.

Da han kom på Spellemannominasjonen merket han at det faktisk var få som kjente ham igjen den dagen.

– Vanligvis pleier folk å snakke med meg, men det er ingen som snakker med meg fordi jeg har cap og skjegg, og ingen vet hvem jeg er. Óg jeg kan ikke gå og si «Hei, jeg er Øystein Greni, vil du snakke med meg?». 

– Et artig minne

Men TV 2 ville ha et intervju, og da reporteren introduserte ham som Stein Torleif Bjella, spilte Greni med. 

– Da tenkte jeg «Åh, jaja, da får jeg bare være ham», for det var jo på direktesendt TV, og gjøre det beste ut av det, sier Greni og påpeker at han kjenner Bjella og har stor respekt for ham. 

Ifølge VG Nett berømmer Bjella selv kollegaens svar.

– Kanonbra, bedre enn originalen. Dette er jo mye bedre enn om jeg hadde blitt interjvuet selv, helt perfekt. Et minne for livet, ler han til avisen.

Bjørn Carlsen var vaktsjef på TV 2 Nyhetskanalen da innslaget ble sendt, og har selv lang erfaring som direktereporter. 

– Direktesendinger er alltid risikosport, og ferske reportere er spesielt fokuserte på å gjøre en best mulig jobb. Da legge man ikke merke til alle detaljer, men i ettertid er dette bare en morsom misforståelse, sier Carlsen.

Praktikanten og reporter Ingvild Sagmoen sier at hun tenkte det var noe rart da hun merket reaksjonen til de to artistene. 

– Ettersom vi var på direkten valgte jeg å bare gå videre. Nå har jeg i alle fall et artig minne fra min første direktesending noen sinne, ler Sagmoen. 

Bjella må hente Spellemann

Bigbang er nominert i kategorien Årets Rock, med platen «The Oslo Bowl». Hvis Bigbang vinner en Spellemanpris kan ikke vokalisten selv ta i mot den, men han har allerede sett for seg en god erstatter. 

– Det er vel 18. januar dette skjer, og da er jeg i Los Angeles, så da må Stein Torleif (Bjella, journ.anm.) komme og hente prisen for meg, sammen med Olaf og Nico, selvfølgelig, humrer Greni.