AVSLØRER: Ray Parlour forteller om hva som skjedde bak kulissen i Arsenal på 90-tallet.
AVSLØRER: Ray Parlour forteller om hva som skjedde bak kulissen i Arsenal på 90-tallet.

Arsenal-legende avslører: – Alle var fulle eller røykte

Ray Parlour forteller om ukultur blant vinnerlaget til Arsenal på 90-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets fantastiske start på sesongen for Arsenal har fått supporterne til å drømme om en ny storhetstid for London-laget.

Men det spørs om dagens Arsenal-spillere har like frie tøyler på fritiden som Tony Adams, Patrick Vieira, Dennis Bergkamp og de andre spillerne som herjet på 90-tallet.

Tirsdagsklubb
I tv-programmet Sportlobster tar den tidligere Arsenal-helten Ray Parlour bladet fra munnen og forteller hvordan ting fungerte før i tiden. Det er Aftonbladet som omtaler saken.

– På mandager, onsdager og torsdager møtte alle opp på trening i sine treningsdresser. Men på tirsdager var alle plutslig fint kledd for en helaften på kvelden, forteller han og bekrefter dermed historiene som har gått om den mye omtalte «tirsdagsklubben» i Arsenal.

Også lagkamerat Nigel Winterburn forteller i programmet hvordan taxi-sjåførene var klar over fenomenet, og derfor sto og ventet utenfor Arsenals treningsanlegg på tirsdager.

Deretter dro rundt 14 Arsenal-spillere sammen på byen for å drikke seg fulle.

Festingen skal dog ha avtatt da Arsene Wenger ankom klubben i 1996 - men med noen unntak.

– Hvordan kunne vi vinne ligaen?
For i forkant av gullsesongen 97/98 var laget på treningsleir i Sveits. Siste kvelden hadde spillerne fått lov av sjefen til å gå ut og kose seg. 

– Alle de engelske spillerne hadde allerede notert seg hvor puben lå. De franske spillerne ville på kafé. Men Gilles Grimandi spurde om han kunne få lov å være med oss etter som han var nysgjerrig på hva vi skulle. Steve Bould gikk opp til baren og bestilte 35 halvlitere til tross for at vi bare var fem stykker. Grimandi hadde bestilt seg et glass med vin og var helt sjokkert da han så på oss, sier han.

Men det var ikke bare de engelske spillerne som tok av.

– Da vi skulle gå videre til neste pub gikk vi langs veien og fobi kaféen hvor de franske spillerne var. Da så vi at alle frankmennene satt og røykte. Jeg husker at jeg tenkte hvordan i alle dager vi skulle klare å vinne ligaen. Men vi vant faktisk «the double» det året, sier han.

LEVERTE PÅ OG UTENFOR BANEN: Tony Adams og Ray Parlour spilte under storhetstiden til Arsenal.
LEVERTE PÅ OG UTENFOR BANEN: Tony Adams og Ray Parlour spilte under storhetstiden til Arsenal.

Wenger bekrefter
Etter at Parlour fortalte historien har Arsene Wenger bekreftet det hele for media.

– Dere kan stole på Parlour. De fysiske forutsetningene har forandret seg enormt. Spillerne for 20 år siden var like store vinnere, men de hadde mye større frihet etter som de fysiske kravene er mye høyere nå. Dessuten er det mye mer vanlig å bli sladret på av lagkamerater i dag, sier han.

Men selv om spillerne leverte på banen så har flere slitt med alkoholprobelemer i ettertid. Både Paul Merson og Tony Adams har vært åpne om sine problemer med alkohol.