Sulland tilbake med seks scoringer

Norge hadde få problemer på veien mot gruppeseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Polen 23-18

Zrenjanin/Bergen (TV 2): De norske jentene er vinner av gruppe C etter fem strake seiere i VM. Dermed møter Norge Tsjekkia til åttedelsfinale på mandag.

Den siste seieren i gruppespillet kom mot Polen fredag der Linn Jørum Sulland var i storslag. 

Den hardtskytende 29-åringen spilte ikke forrige kamp, men viste klasse i den første omgangen mot Polen. 

Sulland ble toppscorer
Fem ganger smalt det fra Sulland-kanonen. Hun stoppet på seks scoringer i det som ble en komfortabel 23-18-seier for håndballjentene.

– Det var gøy. Jeg var helt klar for å dunke ballen i mål. Det var deilig å få det til, sier Sulland til TV 2.

Også Nora Mørk hadde en solid kamp for Norge. Med vakre scoringer og geniale pasninger, vanket det skryt fra ekspertene. Karl Erik Bøhn omtalte Mørk som Messi på God Morgen Norge før fredagens kamp.

– Hun har et teknisk repertoar som veldig få har. Den Messi-betegnelsen var ikke så dum fra Karl Erik, sier TV 2s håndballekspert Frode Scheie.

– Det er slurv
På forhånd var det ventet en tøff forsvarskamp for Norge. De norske jentene sto imot, men sjefen var ikke helt fornøyd etter at gruppeseieren var i boks.

– Det er slurv, unøyaktighet og litt utålmodighet i angrep. Vi får se litt på det.  Men i det store og hele er jeg fornøyd. Men det er noen små ting som blir viktige, og som vi må se på til neste kamp, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

På mandag er det åttedelsfinale mot Tsjekkia.

– Det kommer til å bli beinhardt. De spiller ikke ulikt Polen. De har spilt jevnt med oss i flere kamper de siste årene, sier islendingen.

Katrine Lunde sto nok en bunnsolid kamp for Norge, og blir en sentral del i Norges drøm om VM-gull. Györ-målvakten endte kampen med en redningsprosent på 56.

– Jeg er fornøyd. Vi jobber veldig bra. Jeg fikk tak på skytterne, og det var veldig deilig. Det er en tøff kamp og fysiske spillere vi spiller mot. Jeg synes vi jobber veldig bra, sier Lunde til TV 2.

Sulland i siget
Mot Angola på torsdag ga Norge fra seg en rekke straffekast - den trenden fortsatte mot Polen. For etter fire minutter hadde de polske jentene scoret to ganger fra straffemerket. 

Linn Jørum Sulland kom ikke på banen mot Angola torsdag, men viste at hun hører hjemme i startoppstillingen i åpningsminuttene. Med en finstilt venstrearm hamret hun inn Norges første scoring. Det var mer i vente, men Polen hang bra med.

– Jeg synes det er litt for lettvint at hun skal få slå pasningen ut der, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele etter kantscoring til 3-2 for Polen av Katarzyna Koniuszaniec.

Rufs i forsvar
Polen hadde store problemer med å stoppen en feststemt Sulland. Nok en suser av Sulland sørget for 3-3 etter seks minutter.

Norge tok ledelsen for første gang i kampen etter ti minutter, men det fortsatte å halte litt bakover. 

– Riktig, riktig bra. Husk at vi må ha ballen for å kontre, det er en forutsetning, sa Thorir Hergeirsson i timeout.

Da hadde Polen scoret 5-5 etter at hele det norske forsvaret hadde stukket på kontring etter en redning av Lunde.

Polen nektet å gi Norge noe stort forsprang, og kvarteret ut i kampen satte Karolina Semeniuk-Olchawa inn sitt tredje fra straffemerket. 

– Det var en ordentlig dårlig overtallsperiode av Norge, oppsummerte Bredeli.

Skjøt Polen i senk
Men Norge skrudde som vanlig opp tempoet inn mot pause. Heidi Løke og Anja Hammerseng-Edin hadde kommet inn. Førstenevnte scoret sitt tredje i kampen etter en strålende pasning fra Norga Mørk.

Men første omgangs store gigant var Sulland. I den første omgangen hamret hun fem baller i nettet. Også Nora Mørk sprudlet:

– Ellevill skyting på høyresiden til Norge, ropte en ekstatisk Bredeli da Mørk satte inn en strålende underarmsscoring.

Treig start på andre omgang
Med 13-10-ledelse til pause startet ikke andre omgang akkurat på beste måte. Linn-Kristin Riegelhuth Koren bommet på en straffe, mens Polen scoret i det påfølgende angrepet med én spiller mindre på banen.

– Vi slurer i gang andre omgang også, akkurat som vi gjorde i første, sa Bredeli.

Norges første scoring kom nesten fem minutter ut i omgangen. Anja Hammerseng-Edin brøt fin gjennom og satte inn sin første ball i nettet for kvelden til 14-11.

Hun satte også inn 15-12 ikke lenge etter på strålende vis. Larvik-spilleren snurret rundt og sendte ballen inn i målet.

Vakker Alstad-scoring
Hammerseng-Edin røk på en tominutter få strakser senere, men det gjorde ingenting. Norge leverte bra i undertall og straffene begynte endelig å sitte. Mørk scoret på to fra sjumeteren i løpet av kort tid, og Norge ledet med fem mål.

Stemningen steg ytterligere da «Linka» sendte Ida Alstad på flyvetur. Det resulterte i scoring og 19-14-ledelse til de norske jentene.

Polen knappet inn på Norges ledelse, men grep ikke sjansen på å nærme seg ytterligere på stillingen 20-17 til Norge. Et straffekast ble sendt i tverrliggeren og bort fra målet. 

Lunde reddet strålende like etter, mens Sulland endelig fant veien til mål igjen. Hun satte inn sitt sjette til 21-17-ledelse for Norge med ti minutter igjen av kampen.

Sanna Solberg fikk seg to scoringer på slutten av kampen. Norge var aldri truet og kunne juble for 23-18-seier. Kampens toppscorer ble Sulland med seks scoringer.