Ny forskning: James Bond kan ha hatt et alkoholproblem
Britiske forskere er bekymret for helsen til «Agent 007».


Dr. Patrick Davies og hans kolleger ved Nothingham Univerisity Hospital har analysert 14 av Ian Flemmings bøker om den kjente britiske spionen, for å se hvor ofte han drikker, melder nyhetsbyrået AP.
I analysen har de også sett på dager der Bond ikke har mulighet til å drikke, som når han er på sykehus, i fengsel eller av andre årsaker ikke kan få i seg alkohol.
Spår tidlig alkoholrelatert død
Resultatet er at 007 drikker rundt 92 enheter med alkohol i uken. Det er mer enn fire ganger så mye som britiske myndigheter anbefaler.
Bonds drikkevaner fører dermed til at han er i risikogruppen for flere alkoholrelaterte sykdommer. Forskerne spår også at at han hadde strøket med tidligere på grunn av drikkingen, hvis ikke livet som spion tar knekken på ham først.
– Funksjonsnivået hans i bøkene er ikke forenelig med den fysiske, mentale og til og med seksuelle aktiviteten til noen som drikker så mye, skriver forskerne.
Skjelving forklarer «shaken, not stirred»
Davis og hans kolleger spekulerer også i om alkoholrelatert skjelving kan ha ført til at han ikke klarte å røre i drikken sin selv, og derfor ba om å få sine martinier «shaken, not stirred».
– Vi ville anbefalt at Bonds alkoholvaner hadde blitt undersøkt nærmere, konkluderer forskerne i rapporten.
De påpeker samtidig at stresset som kommer med å jobbe mot internasjonale terrorister kan være en medvirkende faktor til drikkingen.
Senkveld-reporter Truls Svendsen har også fått merke hvordan martini-drinker kan påvirke helsen og den fysiske aktiviteten. Se det elleville klippet her: