Anja Hammerseng-Edin ser frem til å møte et mer klassisk håndballag i VM, etter de eksotiske kampene mot Paraguay og Argentina. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Anja Hammerseng-Edin ser frem til å møte et mer klassisk håndballag i VM, etter de eksotiske kampene mot Paraguay og Argentina. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Anja gleder seg til å møte Polen

Anja Hammerseng-Edin ser frem til å møte et mer klassisk håndballag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zrenjanin (TV 2):

Etter tre kamper mot Argentina, Paraguay og Angola, ser nå de norske jentene frem til å møte Polen.

Uten at noen ønsker å si noe negativt om de tre siste motstanderne, så legger de ikke skjul på at det ikke er det letteste å spille mot lag som spiller så utradisjonell håndball som det Argentina, Paraguay og Angola har gjort.

- Jeg antar at det er litt mer klassisk spill. Slik vi er kjent med. Jeg gleder meg litt til å møte et mer klassisk lag. sier Anja Hammerseng-Edin til TV 2.

- Blitt mer og mer skandinaviske
For når Polen står på motsatt banehalvdel, så vet de norske jentene mer hva som kommer.

- Det kommer et polsk lag som de siste årene er blitt mer og mer skandinavisk i spillestilen. Kanskje ikke så rart når de har dansk trener. Enorm fart. Bra tekniske spillere. De er flinke til å utnytte kontra. De kjører med hele laget. Det er et godt lag. Det blir en tøff kamp, forklarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Camilla Herrem og Byåsen røk ut for Leipzig i kvalifiseringen til Champions League, et Leipzig-lag med Karolina Kudlacz og Karolina Szwed-Ørneborg i sentrale roller.

- Jeg gleder meg til å spille mot dem. Jeg har sett dem i noen av kampene deres. Og vi har spilt mot Leipzig med Byåsen. De har en veldig god backrekke og gode kanter som løper mye, forteller Herrem.

Se kampreferat fra Angola-kampen:

Beholder Wibe i spillergruppen
Hammerseng-Edin syntes kampen mot Angola torsdag var et skritt i riktig retning for de norske jentene.

- Vi hadde et steg opp, og det er deilig å kjenne på, sier hun.

På grunn av skaden til Heidi Løke, valgte Hergeirsson å hente Pernille Wibe ned til Serbia. Nå ble Løke friskmeldt før kampen mot Angola, og virker å være tilbake i godt gammelt slag. Likevel velger landslagssjefen å beholde Wibe som en del av gruppen.

- Det er veldig trygt å ha Wibe på plass. Fremover blir det lite tid til å hente ned noen. I og med at vi har hatt en situasjon på linjen, både før og nå under mesterskapet, så er det nærliggende å ha henne stand by. Men hvis vi trenger andre typer spillere, så henter vi dem. Men vi håper folk holder seg friske, sier han.

Norges lag:
Katrine Lunde - Camilla Herrem, Ida Alstad, Karoline Dyhre Breivang, Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Isabel Blanco.

Linn Jørum Sulland bytter med Mari Molid i forsvar.

Se Norge - Polen direkte på TV 2 fra klokken 20.15.