TIL ENGLAND: Sarpsborg-keeper Kjetil Haug har besøkt begge Manchester-klubbene tidligere. Nå er han klar for City. FOTO: PRIVAT
TIL ENGLAND: Sarpsborg-keeper Kjetil Haug har besøkt begge Manchester-klubbene tidligere. Nå er han klar for City. FOTO: PRIVAT

Sarpsborg-keeper (15) til Manchester City

Keepertalentet Kjetil Haug bytter ut Sarpsborg med storklubben Manchester City til sommeren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg-sportssjef Thomas Berntsen bekrefter overgangen overfor TV 2.

– Det skjer til sommeren. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Berntsen.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først meldte at Haug nå har bestemt seg for å spille for Manchester City.

Lokalavisen skriver at Kjetil Haug er enig med gigantklubben om en tre- til femårskontrakt. 15-åringen flytter til England 1. juli og skal allerede ha gjennomgått den medisinske sjekken og signert papirene.

Hadde lang kontrakt
Det er ikke kjent hva Sarpsborg 08 får i overgangssum for den lovende keeperen som hadde proffkontrakt med Østfold-klubben ut 2016. I Manchester blir Haug keeperkollega med norske Eirik Holmen Johansen.

– Det er snakk om en 15-åring her, så utfallet av hvor han ender opp avhenger ikke bare av økonomi mellom klubb og klubb eller spiller og klubb. Det handler om mange forhold, som blant annet hvor det er best for ham å flytte alene. Det er andre ting enn økonomi som teller her, sa Bjørge Øiestad, nestleder i Sarpsborg, til TV 2 i  oktober.

TV 2 skrev i oktober at keeperen som har blitt omtalt som «den nye Peter Schmeichel» har vært ønsket i Arsenal og Everton i tillegg til de to Manchester-klubbene

– Det er litt spesielt å bli sammenlignet med en av tidenes beste keepere. Men det er selvsagt stort og en ære. Han er en av mine største forbilder, sier unggutten til TV 2 den gang. 

Oppdaget på landslaget
Allerede da var Sarpsborg i forhandlinger med en ikke navngitt klubb fra balløya.

Les også: Norsk 15-åring ønsket av både United, City og Everton: – Det er litt surrealistisk

Keepertalentet har først og fremst fått oppmerksomhet fra Premier League-klubbene etter sin innsats for Norges alderbestemte landslag.

– Vi vet at de engelske klubbene har vært og sett ham i aksjon for U15 –og U16-landslaget. Disse klubbene har speidere som har vært ute på disse arenaene, og det er etter landskampene han er invitert til prøvespill i klubber som Everton, Manchester United og Manchester City, sa Øiestad til TV 2 for to måneder siden.