Skiskytter Johannes Thingnes Bø  på trening.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Skiskytter Johannes Thingnes Bø på trening. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lillebror Bø ba om ankeretappen

– Det er jo den jeg vil gå i fremtida.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø fikk beskjed av lagledelsen om å forberede seg på en andre eller tredje etappe. Men en svært offensiv 20-åring ba om å få gå ankeretappen, og fikk det.

- Det er offensivt. Jeg legger litt press på meg selv, og fallhøyden blir jo stor, men det får jeg tåle, sier han til TV 2 før stafetten i Le Grand Bornand i de fransk alpene.

De største norske kanonene står over helgas verdenscuprenn for å forberede seg best mulig til OL. Storebror Tarjei Bø er på høydeopphold sammen med Ole Einar Bjørndalen, mens mannen som har vært ankermann de siste stafettene Emil Hegle Svendsen, er hjemme i Oslo.

Tarjei Bø under skiskyting verdenscup i mixstafett i Östersund.

Foto: Marie Birkl / TT / NTB scanpix
Tarjei Bø under skiskyting verdenscup i mixstafett i Östersund. Foto: Marie Birkl / TT / NTB scanpix

- Jeg får benytte meg av muligheten når de beste ikke er her. Det mentale er i orden. Det har funket bra på trening og jeg ser ingen grunn til at dette ikke skal gå bra.

Med seg på laget har han Lars Helge Birkeland på første, Henrik L'Abee-Lund på andre og Erlend Bjøntegaard på tredje etappe.

Alexander Os og Lars Berger er også på plass i Frankrike. Sistnevnte har valgt å stå over stafetten for å forberede seg best mulig på morgendagens sprint, hvor han håper å følge opp seieren sist helg.