Slik kan det bli om de borgerlige vinner valget

- Vi må tørre å ta debatten! Sjekk ut Kollektivets siste video «Borgerlig regjæring»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av: Troy Gulbrandsen

 

Etter en lang sommerferie er gutta i Kollektivet superklare for premieren på TV 2 i dag kl. 16.55.

– Det er fantastisk å være tilbake, selvom vi ikke akkurat føler at vi har vært av. Sommerferien var over på et blunk og vi har laget sketsjer i høyt tempo fra og med første august. Men det er klart det blir deilig å få sendt de på TV og nett og høre hva folk syns. Vi gleder oss!, sier en entusiastisk Jacob Schøyen Andersen til tv2.no

Les også: Norges mest «hemmelige» humor-suksess

– Vi er livsviktige

På en skala fra 1 til 10 mener Jacob de ligger på en nier i viktighet i dag.

– Det er livsviktig for nasjonen Norge at kollektivet er på TV igjen. Vi har noen fans der ute som har store kollektivabstinenser etter en lang sommer med gamle sketsjer på repeat. De trenger nytt materiale før de dør av kjedsomhet, sier Jacob.

– Grunnen til at vi ikke sier 10 er at nasjonen Norge står ovenfor et viktig stortings- og OL valg, og for mye tull og tøys kan få folk til å glemme stemmeplikten sin.

– Vi må tørre å ta debatten

En av sketsjene Kollektivet har jobbet med denne sesongen, er «Borgerlig regjæring». Ment som en sylskarp satire, ifølge Jacob.

– Vi spurte oss selv «hva vil være konsekvensene av en borgerlig regjering?» det endte i en lang og kronglete debatt om alt fra oljeboring til segway, men en sak skulle vise seg å være mer interresant å belyse enn andre: vil det rett og slett bli mer borgerlig? Vil borgerskapet trekke frem fra sine fornemme villastrøk og fjonge seg? Vi endte dermed opp med å lage en slags fremtidsdystopi (evt utopi?) med en sålangt ubelyst konsekvens av borgerlig regjering. Vi må tørre å ta debatten.

– Det vil trolig oppfattes som en advarsel av 47% av befolkningen.

Se sketsjen «Borgerlig regjæring» i videovinduet over!

Freshe musikkvideoer

– Den nye sesongen kommer til å bli den beste sålangt. Vi beholder alt det vi føler vi er best på, samtidig som dere vil få mer innblikk i hvordan ting foregår i kulissene. Det vil bli catchy og freshe musikkvideoer om alt fra store samfunnsspørsmål til sanger om hvordan menn vasker seg i rompa. Det vil også bli et lass av sketsjer med kjente-og-kjære og totalt ukjente-og-usmakelige karakterer.

– Og husk, alle sketsjer kommer på nett og ligger gratis på TV2.no