ET SKRITT NÆRMERE: Sykkel-VM i Bergen i 2017 kan bli en realitet.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ET SKRITT NÆRMERE: Sykkel-VM i Bergen i 2017 kan bli en realitet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sykkel-VM i Bergen får statsstøtte

– En fantastisk julepresang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håpet om å få sykkel-VM til Bergen i 2017 steg betraktelig da staten bestemte seg for å innvilge søknaden om 40 millioner kroner i statsstøtte.

Det var Bergens Tidende som først meldte nyheten.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen bekreftet dette på en pressekonferanse fredag.

– Jeg er kjempeglad for denne bevilgningen. Det gjør at vi nå kan sende søknaden til UCI. Vi har ikke mer enn tiden og veien, og neste uke må den være levert. Og på nyåret vil vi gå inn i forhandlinger med UCI. Det er det som nå gjenstår.

Han mener den økonomiske støtten fra staten er svært positivt for norsk idrett.

– Jeg er veldig glad for at myndighetene har gitt oss denne støtten. Det er utrolig viktig og en god julepresang til norsk sykkelsport og idretten for øvrig. Det er viktig at myndighetene ser behovet for at det det arrangeres store idrettsarrangement i Norge, sier han. 

Også byrådsleder i Bergen Ragnhild Stolt Nielsen er godt fornøyd.

– Vi skal vise frem Norge på sitt beste. Vi skal vise frem sykkelsporten og sørge for at vi får i havn et utrolig bra arrangement. Som byrådsleder i Bergen er jeg utrolig glad for den støtten vi nå får fra regjeringen. Det setter oss i stand til å lage den folkefesten som sykkelsporten, Norge, verden og bergenserne fortjener, sier hun

 Det Norske Veritas gjennomførte på oppdrag fra Norges Cykleforbund (NCF) en kvalitetssikring av budsjettet tidligere i høst. Det viste en forventet kostnad på 156,4 millioner kroner for å arrangere sykkel-VM.