BYGGER I BRASIL: Joachim Løw og Tyskland overlater ingenting til tilfeldighetene. (AP Photo/dpa, Frank Rumpenhorst)
BYGGER I BRASIL: Joachim Løw og Tyskland overlater ingenting til tilfeldighetene. (AP Photo/dpa, Frank Rumpenhorst)

Nå bygger tyskerne egen VM-leir

Har allerede pyntet gate med tyske flagg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den brasilianske delstaten Bahia skal det tyske landslaget bygge leir i forbindelse med neste sommers verdensmesterskap i fotball. Det er den tyske avisen Bild som melder at Joachim Löw og hans menn skal bo i et inngjerdet område med 13 boliger under mesterskapet. 

Arbeidet skal alt være i gang. En gate i området leiren skal bygges, skal ha blitt dekorert med fargene i det tyske flagget, samt tre stjerner som symbolisere de tre VM-seirene til Tyskland / Vest-Tyskland.

– Landslagets sponsorer er med og bidrar. Jeg vet det er Mercedes, sier den tyske hotelldirektøreren Siegfried Michler til Bild.

Når Tyskland skal jakte sitt fjerde VM-trofè i Brasil, overlates ingenting til tilfeldighetene. Landslagstrener Löw sa etter trekningen at valg av hovedkvarter var sentralt i jakten på tyskernes fjerde VM-triumf.

Kort vei til treningsbane og fasiliteter for presse og annet blir også ivaretatt i området.

– Dette kommer til å fungere 100 prosent, tror Michler.

Landslagets organisasjonssjef, Georg Behlau, skal sammen med et solid team allerede ha vært i Sør-Amerika, sett på mulige lokasjoner og landet på at Bahia er det optimale for tyskerne.

En utfordring som har blitt trukket frem er avstanden mellom byene kampene skal spilles i. Leiren ligger få mil fra flyplassen i Porto Seguro. Herfra skal landslaget fraktes til Salvador, Fortaleza og Recife, hvor tyskerne møter henholdsvis Portugal, Ghana og USA i gruppespillet.

Til finalebyen Rio de Janeiro er det 1100 kilometer…