DREPT AV KAMERATEN: Natt til torsdag ble en mann drept I en  rorbu på Herdla i Askøy kommune. Klokken 14.30 ble han fraktet vekk fra åstedet. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DREPT AV KAMERATEN: Natt til torsdag ble en mann drept I en rorbu på Herdla i Askøy kommune. Klokken 14.30 ble han fraktet vekk fra åstedet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Godtar varetekt for Askøy-drap

27-åringen har tilstått drapet på sin kamerat på Askøy natt til torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kleppestø (NTB): Den 27 år gamle mannen som har tilstått å ha drept sin kamerat på Askøy sørøst for Bergen natt til torsdag, godtar varetektsfengsling.

– Siktede samtykker til fengsling, og vi føler at vi har ganske god oversikt over saken, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til NRK.

Politiet vil ikke be om lukkede dører under fengslingsmøtet i Nordhordland tingrett fredag ettermiddag. Politiet vil be om at mannen blir varetektsfengslet i fire uker.

– Han er siktet for forsettlig drap, sier Onarheim.

Politiet mener 27-åringen knivstakk og drepte sin 32 år gamle venn i basketaket i utleiehytta på Herdla. Mannen innrømmet i avhør torsdag å stå bak drapet.

– Han erkjenner straffskyld, og sier det var hans handlinger som førte til dødsfallet, sa hans forsvarer Egil Jordan torsdag kveld. (©NTB)

ÅSTEDET: I denne  rorbua på Herdla i Askøy kommune ble en mann drept natt til torsdag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ÅSTEDET: I denne rorbua på Herdla i Askøy kommune ble en mann drept natt til torsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix