JUKS: Bildet til venstre viser ett av flere møter mellom Nelson Mandela og Mohammed Ali - bildet til høyre det manipulerte bildet av senator Sonko og ANC-legenden.
JUKS: Bildet til venstre viser ett av flere møter mellom Nelson Mandela og Mohammed Ali - bildet til høyre det manipulerte bildet av senator Sonko og ANC-legenden.

Senator publiserte juksebilde med Mandela

Den kenyanske politikeren får gjennomgå etter den middelmådige photoshoppingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kenyanske senatoren Mike Sonko la ut bildet som angivelig viser ham selv omfavnet av den nå avdøde sørafrikanske presidenten forrige fredag.

Originalbildet er forøvrig et bilde av Mandela og bokseren Muhammed Ali, og Sonko har kun byttet ut Alis hode med sitt eget og laget ny bakgrunn.

Fulgt av teksten "Et godt hode og et godt hjerte er alltid en formidabel kombinasjon" publiserte han bildet på sin facebookside og tagget ti andre personer i bildet, skriver den britiske avisen Telegraph.

Skjermdump av Sokos Facebook-side
Skjermdump av Sokos Facebook-side

Bildet ble delt 700 ganger, og ble umiddelbart gjenstand for massiv kritikk, etter at bildet ble "likt" mer enn 5000 ganger.

De fleste kommentarene gikk på at bildet var morsomt, mens andre mente bildet var usmakelig.

"Det er smakløst å manipulere bilder av Nelson Mandela for å fremheve seg selv på dette tidspunktet" skriver en facebookbruker under bildet.

Senatoren Sonko ble valgt som parlamentsmedlem for den kenyanske hovedstaden Nairobi i 2010 men ble sparket ut etter at han nektet å ta av seg solbrillene og øreringer inne i parlamentsbygningen.

Han ble valgt til senator for byen tidligere i år.

I tillegg til den åpenbare dårlige photoshoppingen, hvor det gamle bildet av Mandela er ute av fokus og Sokos portrett er skarpt, påpeker også lesere at Soko ville vært en liten gutt på tidspunktet bildet av Mandela ble tatt.

Historien om senatorens bildejuks kommer bare dager etter at det ble avslørt at en falsk tegnspråktolk stod for oversettelsene under hele minneseremonien etter Mandela i Sør-Afrika. Se video av tolken her: