Arsenals Mikel Arteta synes juleprogrammet til Arsenal er vel tøft. (AP Photo/Andrew Medichini)
Arsenals Mikel Arteta synes juleprogrammet til Arsenal er vel tøft. (AP Photo/Andrew Medichini)

Arteta kritisk til kampoppsettet

– Skjønner ikke hvorfor vi må spille onsdag kveld og lørdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag barker Manchester City og Arsenal sammen på City of Manchester Stadium, i det som er rundens toppoppgjør i Premier League.

Begge lag har spilt Champions League tidligere i uken, men mens Manchester City spilte borte mot Bayern München på tirsdag, var Arsène Wengers menn i Napoli og spilte kamp onsdag.

Arsenal-strateg Mikel Arteta mener dette gir vertene en fordel, og stiller seg spørrende til hvorfor det blir sånn.

- Humøret er bra, mens hviletiden er liten. Jeg skjønner ikke hvorfor vi må spille søndag ettermiddag, onsdag kveld og lørdag formiddag igjen, sier midtbanespilleren som ble utvist i Italia onsdag til Daily Mirror.

- Men det er ingenting vi får gjort med det nå, vi må bare restituere godt. Det er en storkamp og vi vil vinne den. Det handler kun om restitusjon, men det er ikke ideelt, medgir spanjolen.

Arteta er klar over utfordringen som venter The Gunners på lørdag. City har vunnet samtlige syv hjemmekamper i 2013/2014-sesongen, og har en målforskjell på 29-2 på eget gress. Samtidig mener den tidligere Everton-spillerne at serielederen har det som skal til for å bryte Citys seiersrekke hjemme.

- Vi reiser på fredag og vil være så forberedt som vi kan. City vil være klar, ettersom de fikk hvile sju-åtte spillere i München.

- Vi har forskjellige måter å spille på, noe man så i Napoli hvor vi forandret litt på laget. Vi må være klar, ingen unnskyldninger. Vi vil vinne mot Manchester City, og vi må være forberedt, sier han.