Rema og Coop vil slå seg sammen

Har invitert til pressekonferanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rema 1000 og Coop presenterer i dag en intensjonsavtale om innkjøpssamarbeid, etter det TV 2 erfarer. 

Rema 1000 og Coop sendte fredag morgen ut invitasjon til pressekonferanse klokken 11. Etter det TV 2 erfarer vil det der bli kunngjort at de to ønsker et innkjøpssamarbeide.

Danner et tredje selskap

De to selskapene skal sammen danne et tredje selskap som skal stå for alt innkjøp til dagligvarekjedene. Dette selskapet skal eies sammen av Coop og Rema.

Avtalen betinger at Konkurransetilsynet helt eller delvis tillater det foreslåtte samarbeidet mellom ICA og Norgesgruppen. 

Konkurransetilsynet skulle opprinnelig komme med en konklusjon i forhold til ICA og Norgesgruppen i september, men har utsatt beslutningen til januar. Etter det TV 2 erfarer, har Rema 1000 og Coop lagt inn en klausul i avtalen som er knyttet til utfallet av Konkurransetilsynets beslutning om ICA og Norgesgruppen ut på nyåret. Dersom konkurrentenes avtale viser seg å være i strid med konkurranseloven, vil avtalen etter det TV 2 erfarer skrinlegges.

Rema 1000 har 21,3 prosent markedsandel, mens Coop har 23,4 prosent av markedet. Dersom Konkurransetilsynet tillater et samarbeid mellom disse to, får Norge to jevnstore matgiganter, som så å si vil dele det norske matvaremarkedet mellom seg. Kritikerne frykter høyere priser og dårligere utvalg.

TV 2 kommer tilbake med mer.